Linkerrijtje in zicht: Fortuna kan stuivertje wisselen met Sparta

Fortuna staat na de gewonnen wedstrijd in Heerenveen keurig op de twaalfde plek in de Eredivisie. Onder Sjors Ultee behaalden de Sittardenaren 13 punten uit de laatste vijf wedstrijden, de meeste punten van alle clubs. Woensdagavond komt Sparta Rotterdam op bezoek. Kan Fortuna dan weer drie punten bijschrijven?

De Kasteelheren overwinterden in het linkerrijtje, een prestatie die voor het laatst in maart ‘97 werd bewerkstelligd. De eerste wedstrijd na de winterstop verloor Sparta echter in het eigen stadion. De ploeg van Henk Fraser hield goed stand, maar kon twee doelpunten van stadsgenoot Feyenoord niet voorkomen. Degradatiezorgen zullen er in Spangen niet zijn, maar de Spartanen zullen moeten winnen in Sittard om een langer verblijf in het linkerrijtje veilig te stellen.

Slechts twee punten onder Sparta is Fortuna te vinden in het Eredivisie klassement. De club zit in de lift en wil de ongeslagen reeks van vijf wedstrijden doorzetten. Fortuna kan door woensdagavond te winnen van plek 12 naar plek 9 in het linkerrijtje verkassen, ten koste van tegenstander Sparta. Hiervoor moet Feyenoord, dat een uur later zal aftrappen, van PEC Zwolle winnen. Samen nao veure dus, en weer drie punten veiligstellen!

Qua opstelling wordt aan Sittardse zijde geen wijzinig verwacht. Ultee kan inmiddels weer bechikken over de geschorste Mats Seuntjens, maar deze zal dus waarschijnlijk op de bank beginnen. De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout en is vanaf 19:30 (voorbeschouwing) te zien op ESPN 1.

Geef een reactie