Fortuna zet de droom voort: 2-0!!!!

Het werd vrijdag in Sittard een onnodige thriller. Niet dat Den Bosch iets in had te brengen, maar Fortuna Sittard -en de scheidsrechter- weigerde de wedstrijd op slot te gooien waardoor menig supporters een licht onbehaaglijk gevoel bleef houden. Harde werker Stokkers gooide laat in de wedstrijd alsnog de wedstrijd op slot met een knappe kopbal: 2-0. De bijna 8500 toeschouwers konden hun geluk niet op.

Over geluk gesproken, deze tijden zijn natuurlijk schitterend voor de loyale fans en de nieuwe aanwas die langzaam maar zeker het stadion weer weet te vinden.  Wat is er veel veranderd bij de geel-groene trots van het Zuiden. Tickets koop je tegenwoordig makkelijk online, het fanhouse bouwt gewoon een terrassfeer met eten en drank voor de fans, het bier in de grachten is koud, tribunes zitten vol met gezinnen, kids en die-hard fans en het aller-belangrijkste… wat is het voetbal en de spel insteek van Fortuna Sittard een genot om naar te kijken. De inzet, de team geest, de lange pass die aankomt, de snelheid van combineren, de diepgang van vrijwel alle spelers en de individuele klasse van enkele wonderboys. Het is echt genieten in Sittard !!!!!!

In de komende dagen en weken weten we waar dit seizoen in gaat eindigen. Gaan we kampioen worden of rechtsreeks promoveren of krijgen we nog een toetje via de nacompetitie? Waar dit ook in gaat eindigen, dit seizoen pakken ze de fans nooit en te nimmer meer af en wat er ook moge gebeuren… de toekomst van Fortuna Sittard ziet er zeer goed uit want linksom of rechtsom is de ontwikkeling en groei van Fortuna Sittard niet meer te stoppen.

Enfin… maandag is het nagel bijten bij de herhaling van Ajax tegen Nec. Een uiterst discutabele wedstrijd waar het laatste woord vast nog niet over gezegd en geschreven is. Vrijdag is dan de thriller in Utrecht.  Mogelijk gaat er nog een verkoop komen , maar dat beslist het bus commitee en bestuur van de Fortuna SC na maandag avond. Zeker is dat het home voor vertrek van de bussen al open zal zijn en afhankelijk van het resultaat zal het ook na afloop open zijn. Enfin… stap voor stap. Eerst genieten van de 2-0, dan maandag die rare inhaalwedstrijd en dan zien we vrijdag wel!

Geniet van het weekend!
Namens het bestuur en vrijwlligers van Fortuna SC

dank aan super fotograaf en vrijwilliger Leo Everard!
)