Gael-Gruine TV oet Zitterd!

Onze pilot uitzending van Fortuna SC Tv hebben we gehad. We hebben er veel van geleerd en zijn uiterst gemotiveerd om -stap voor stap- te werken aan een -digitale- huiskamer waar vele fans zich thuis voelen!

Onze bruisende ‘Gael-Gruine’ uitzending zal op  Zaterdag 4 juli om 13.00 via de Facebook pagina en Youtube pagina van Fortuna SC te zien zijn. Wil je deze uitzending via Youtube niet missen, abonneer je dan op ons kanaal (klik hier) en zet de notificaties aan. Je krijgt dan bij de start van de uitzendingen een melding op je telefoon.

 (tekst gaat verder onder video)

 

Vooruit kijken naar het nieuwe seizoen!
In deze uitzending spat de Fortuna Sittard passie van je beeldscherm af. Presentatoren Arno en Maurice verkennen met hun gasten wat hun passie met Fortuna Sittard is, wat hun mooiste momenten waren en welke juist ook niet! In een soms jolige en dan weer serieuse setting zal er vooruitgekeken worden naar het komende seizoen. Wat zijn de verwachtingen -en  hoop- van onze gasten?  Wie de gasten zijn vraagt u?

Al sinds 1833 huist op het hoekje van de Sittardse Markt een herberg. Intussen is deze zaak beter bekend onder Schtad Zitterd.  Ton van den Borst en zijn vrouw Janny zijn de grondleggers van dit oer-Sittardse café. Sinds 1996 zwaait hun dochter Angelique Olislagers-Van den Borst er de scepter. Ton van den Borst heeft veel met Fortuna Sittard meegemaakt, niet in de laatste plaats vanwege een van zijn bekendste stamgasten: John ” the elephant” Linford, maar ook vanwege de moedige maar onmogelijke strijd van TOF-fer Arsene Olislagers. Passievolle Fortuna Sittard belevingen dus gegarandeerd.

Onze 2e gast is Clint Essers. De Limburger is een trotse jeugdspeler die zich staande weet te houden in de Eredivisie. Clint debuteerde op 7 april 2017 voor Fortuna Sittard in het betaald voetbal en sindsdien is hij een vaste selectie speler. Een knappe prestatie van de jongeling die voorlopig nog lang niet klaar is met zijn ontwikkeling. De gretigheid en de lol in het spel zijn altijd bij hem zichtbaar.  Hoe kijkt hij terug op zijn ontwikkeling en hoe beziet hij zijn eigen kansen in de toekomst?  Volop spraakstof gegarandeerd!

Onze 3e gast is een mooi voorbeeld voor Clint Essers. Het is Mr. Fortuna Sittard himself. De naam die je met Respect uitspreekt: René Maessen!  Mister Fortuna begon zijn loopbaan in 1978 toen hij bij EHC werd opgepikt door Fortuna Sittard. Hij zou er nooit meer weggaan en in Sittard blijven spelen totdat Fernando Ricksen hem uit de basis verdrong in 1994. Maessen kwam uiteindelijk tot 495 (354 eredivisie; 94 eerste divisie; 37 beker; 4 playoffs; 6 europa) professionele wedstrijden wat tot op heden nog altijd als record geldt!  Na zijn actieve carriere bleef de uiterst sympathieke Limburger nog lang als commercieel medewerker aan de club verbonden, hij heeft werkelijk alle ups & downs van onze club wel meegemaakt. Volop ‘Sterrenstof’zou de jeugd van tegenwoordig zeggen!

Naast onze heerlijke gasten hebben we ook een aantal mooie vaste items. Het Fortuna Museum zal bijvoorbeeld regelmatig de historie en context van een uniek Fortuna item toelichten. Enthousiasme gegarandeerd!  Meer willen we nog niet verklappen, maar het lijkt toch meer dan voldoende reden om zaterdag -al dan niet met “de bord op schoot” – er eens lekker voor te gaan zitten!

Geef een reactie