Işıtan Gün: “we willen de mooiste club van Nederland worden”

Isitan Gun heeft in een interview aangegeven dat de toekomst voor Fortuna Sittard er positief uit ziet. De gesprekken met Acun Ilıcalı zijn zeer positief, na Diemers is ook Ciss voor 1.2. miljoen verkocht en .. er komt mogelijk een verrassende transfer aan. Lees hier meer.

Fanatik sprak met de eigenaar van Fortuna Sittard, Isitan Gun die, zoals iedereen weet, in gesprek is met zijn landgenoot en uiterst succesvolle zakenman Acun Ilıcalı. Over die onderhandelingen wil Gun kwijt dat de gesprekken met Acun Ilıcalı positief zijn: “De verkoop heeft betrekking op een bepaald minderheidsdeel van de aandelen, zeker niet op al haar aandelen. We zijn het met Acun Ilıcalı eens over deze insteek. Wij blijven de club gewoon runnen. Onze kracht zal wel gaan toenemen met Acun Ilıcalı. Met een laag budget hebben we in 3 jaar tijd 6 miljoen euro winst overgemaakt, dus tel uit hoeveel potentie we hebben met een groter budget!”

 

“Sinds 2016 is er dus een winst van 6 miljoen euro behaald. Fortuna Sittard verdiende 3 miljoen euro op de transfer van Perr Schuurs, die aan Ajax werd verkochten met 15 procent recht op de volgende verkoop. De huidige marktprijs van Perr ligt rond de 20 miljoen euro. We hebben Mark Diemers aan Feyenoord verkocht voor 1,5 miljoen euro (incl. bonussen), terwijl hij ons destijds 80 duizend euro koste. Tot slot hebben we Ciss gekocht voor 160K  uit de 3e competitie van Frankrijk en die verkopen we nu voor 1,2 miljoen euro aan Amiens.”

“Onderhandelingen met Acun zijn positief”
Onze ontmoetingen met Acun Ilıcalı zijn zeer positief. We vertelden aan de Nederlandse voetbalbond dat we een gesprek hadden met Acun Ilıcalı over de aandelen verkoop van de club. Deze verkoop van aandelen beslaat een belangrijk deel, maar het is wel een minderheidsaandeel. Wij blijven de club runnen. Acun Ilıcalı is een zeer bekende succesvolle zakenman. Het zal dus ook zeker een grote impact hebben op het vergroten van de sponsor interesse in ons. Dit zal onze kracht in Nederland verder vergroten. We hebben bewezen dat we met een laag budget konden promoveren en ons handhaven op het hoogste niveau, Dit jaar waren we de jongste ploeg in alle Europese competities. We zijn tot mooie dingen in staat als ons budget toeneemt. Daar twijfelen we niet aan.

“Wij zijn een van de clubs die het meeste uitgeven aan de jeugdopleiding”
Wij zijn een van de clubs die het meeste uitgeven aan de jeugdopleiding, in verhouding tot het clubbudget. We besteden 11 procent van het clubbudget aan onze Academy. We zouden ook 5 procent aan de Academy kunnen uitgeven en twee spelers extra pakken voor de selectie, maar we werken niet met die logica. We hebben een academie die stap voor stap sterker wordt. Az Alkmaar is in dat opzicht nu Europa’s nummer één. Iedereen denkt Ajax, maar Az Alkmaar is op dit gebied nog succesvoller dan Barcelona. Zij begonnen deze investering echter 7 jaar geleden. We hebben dus nog een lang proces voor de boeg.

Komt er een spectaculaire transfer als de samenwerking met Acun rond is?
Er is een 17-jarige speler die we 1 jaar in Italië hebben bekeken. Een talent dat in de toekomst het wereldvoetbal zal markeren. Het doel is om hem te krijgen voordat een andere club hem pakt. Als je het mij vraagt, denk ik dat het een spectaculaire transfer zou zijn.

“Ons doel is om een ​​van de mooiste van Nederland te zijn”
We zijn uitgegroeid tot een van de best beheerde 4-5 clubs van Nederland.  Als onze slagkracht toeneemt zal dit zich vertalen in een stabiele, goede club die steeds voldoende haalt en enorme winsten kan maken met transfers. We hebben nu een winst van 6 miljoen euro gemaakt, in de toekomst moeten we spelers voor 10 miljoen in plaats van 2 miljoen gaan verkopen. Ik hoop dat we daar in de loop van de tijd -zonder fouten- naar toe kunnen gaan. Ons doel is om hierin een van de beste van Nederland te zijn.

Orgineel interview:
https://www.fanatik.com.tr/fortuna-sittard-baskani-isitan-gun-hollandada-3-yilda-bir-numarayiz-2153552

Geef een reactie