Gesprek tussen Fans en spelers Fortuna Sittard

Op maandag 21 september 2015 heeft er een gesprek plaats gevonden tussen vertegenwoordigers van Fortuna SC namens de supporters van Fortuna Sittard en enkele spelers van Fortuna Sittard. Dit gesprek werd georganiseerd op initiatief van de spelersgroep die tijdens dit gesprek vertegenwoordigd werd door aanvoerder Roel Janssen, Ferhat Kaya, Lars Hutten en Raymond Fafiani. Fortuna SC was erg blij en positief verrast met dit initiatief van de spelers.

De aanwezige spelers begonnen door aan te geven dat ze enorm balen van de slechte sportieve prestaties, met name in thuiswedstrijden en dat de zich ervan bewust zijn dat het echt veel beter moet. Ze gaven aan heel goed te begrijpen dat de fans morren over hetgeen ze geboden krijgen maar willen toch aan alle fans vragen om achter de ploeg te blijven staan. “De steun van de fans is voor ons enorm belangrijk en kan net het verschil maken dat gaat zorgen voor de ommekeer” zo gaf Roel Janssen aan. Daarop gaven nieuwelingen Lars Hutten en Raymond Fafiani aan dat ze enorm onder de indruk waren van de geweldige support die de ploeg gehad heeft vooral bij uitwedstrijden. “Dat hebben we nog niet eerder ergens meegemaakt in de Jupiler League”.

Op de vraag waardoor de resultaten zo slecht zijn, werden verschillende mogelijke redenen aangevoerd. Hierin werden onder andere het verschil in ondergrond tussen trainingen en thuiswedstrijden en de zeer aanvallende tactiek benoemd. De spelers gaven aan deze zaken met de staf besproken te hebben. Daarnaast werd ook aangegeven dat enkele jonge spelers moeite hebben met zeer negatieve reacties. “Daar worden sommige jongens onzeker van en dan gaan ze zich verstoppen of nog meer fouten maken”. Dat is natuurlijk het laatste wat we samen willen bereiken.

Vanuit de fans werd uitgelegd waarom het zo moeilijk is om positief achter de ploeg te blijven staan als je na 15 minuten alweer tegen een kansloze 0-3 achterstand aan kijkt. Wij steunen de ploeg altijd en overal, nu al vele jaren met zeer matige resultaten. Juist nu we een selectie hebben waarmee we een stap vooruit moeten kunnen zetten blijven de resultaten uit. Dat is enorm frustrerend want iedereen binnen Fortuna Sittard hunkert naar succes. Wij begrijpen echter ook dat negatieve reacties als het uitfluiten van spelers niet bijdragen aan betere resultaten.

Er werd dan ook gezamenlijk geconcludeerd dat we deze negatieve spiraal alleen samen kunnen doorbreken onder het motto; Wij voor jullie, jullie voor ons! Fortuna SC roept dan ook alle fans van Fortuna Sittard op om 90 minuten lang vol achter de ploeg te gaan staan, ook als het even wat minder gaat want juist dan heeft de ploeg ons het hardste nodig. We willen uiteindelijk allemaal hetzelfde; dat het goed gaat met onze trots.

Tenslotte werd met de spelers afgesproken dat ze vanaf nu na elke wedstrijd vertegenwoordigd zullen zijn in het supportershome. Dus supporters die na de wedstrijd nog even willen napraten over de wedstrijd met de spelers of met hun helden op de foto willen, kunnen na de wedstrijd naar het supportershome komen en daar gezellig samen een drankje nuttigen. Daarbij maakt winst of verlies niet uit, want uiteindelijk winnen we samen en verliezen we samen.

Het gesprek werd afgesloten met een succeswens voor de spelers en de belofte van de spelers dat ze woensdagavond tegen Achilles ’29 gaan knallen om een goed resultaat neer te zetten en zich te revancheren voor de nederlaag eerder dit seizoen in eigen huis. “Wij gaan er echt alles aan doen om deze slechte serie om te buigen en daarbij hebben we jullie steun nodig!”

Fortuna SC wenst onze jongens heel veel succes en spreekt het vertrouwen uit dat iedereen gehoor geeft aan de oproep om weer vol achter de ploeg te gaan staan en daarmee onze jongens over het dode punt heen te helpen op weg naar succes.

namens de aanwezige fans