Peter van Vossen op TV

‘Aan de tafel van Kees ‘ heet het praatprogramma van Kees  Jansma op FOX. Voorbeschouwingen, analyses, dit alles in een luchtige setting. Deze zondag onder meer te gast Peter van Vossen, oud speler van Ajax, Feyenoord en Glasgow Rangers. Uiteraard ook trainer van ons eigen Fortuna Sittard.

Onze oefenmeester kwam amper aan het woord, maar wist toch enkele interessante quotes de ether in te gooien. Een discussie aan tafel over Henk de Jong (trainer Cambuur) en de wijsheid van Peter van Vossen: “Een goede trainer is een trainer die alles wint waarbij die wel afhankelijk is van een aantal factoren.”

Over Fortuna Sittard was Peter van Vossen lovend. “Ik werk bij een fantastische club met een rijke historie. Ik heb bij aanstelling in Sittard enkele sponsoren meegenomen en die zorgen binnen de club voor de nodige rust. Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan  een stabiele organisatie en onze doelstelling  is om binnen 3 jaar naar de Eredivisie terug te keren. “

Voor de duidelijkheid laat Kees Jansma voetbalminnend Nederland weten dat Peter van Vossen inmiddels bezig is aan zijn 2 de seizoen en dat volgend jaar dus de doelstelling om terug te keren naar de Eredivisie dus bewerkstelligt dient te worden. Peter van Vossen knikt rustig en beaamt de woorden van de presentator. Kalm is ook het woord wat Kees Jansma gebruikt als hij de oefenmeester typeert.

De discussie aan tafel gaat dan over straftrainingen. Peter van Vossen hierover: “Het is soms nodig om neuzen dezelfde kant op te krijgen, dat kan ook met een groepsgesprek. Als je als trainer je mond houdt gaan de spelers vanzelf met elkaar praten”.

Goed, de quotes als hierboven omschreven zijn niet letterlijk. Als webbie heb ik geen taperecorder standaard bij de hand. De boodschap van onze trainer echter zeer herkenbaar voor een ieder. Geen enkele paniek, en aan deze tafel zat geen man die meent dat er aan zijn stoelpoten gezaagd wordt. Desondanks beheerst het functioneren van onze trainer het dagelijkse leven van een ieder Fortuna minded supporter. Waar het grootste gros van de aanhang het vertrouwen in Peter van Vossen inmiddels heeft opgezegd, blijft de hoofdpersoon in kwestie kalm.  IJzig kalm.

Fortuna SC, Linford