Onacceptabel…

September. De maand waar normaal de klappen vallen bij een bvo door de bekendmaking van de nieuwe licentie categorieën. Waar andere BVO’s uit Limburg in cat 1. staan, staat Fortuna Sittard keurig in het 2 e rijtje van veilige clubs. Maar wat koop je daar als Fortuna Sittard fan nu voor als de spelers en trainers er wederom een complete puinhoop van maken?

Supporters en sponsoren hebben hun broekzakken begin dit seizoen “binnenste-buiten” gekeerd, waarbij alle bij elkaar geschraapte euro’s naar de selectie zijn gegaan die daardoor voor tonnen meer kon inkopen. De nieuwe spelers, mits niet geblesseerd, leken stuk voor stuk aanwinsten. En toch zijn de resultaten bedroevend, schandalig… neen..onacceptabel. Dat is het juiste woord: “onacceptabel.”

Wellicht nog erger dan de prestaties is het compleet ontbreken van een verbeterplan, een organisatie die er de schouders onder zet of een technisch leider die opstaat en verantwoordelijkheid pakt.  Het ontbreekt in haar geheel aan tactisch vermogen, aan organisatie,- en teamvorming, aan zelfvertrouwen en een reële kijk op werkelijkheid. De selectie komt niet verder als dooddoeners “we staan achter de trainer”, “we hebben nu veel pech” , “de eerste 2 minuten waren best aardig” , “misschien moeten de supporters niet fluiten als we met 0-4 achter staan” of “het komt vast nog goed”. “NEEN”, is het antwoord. Niks gaat vanzelf goed, dingen gaan vanzelf fout, maar niet goed.

Het is iedereen overduidelijk dat er een structureel probleem in dit team zit.  Fortuna Sittard kan niet anders dan dit probleem bij de wortels aanpakken en oplossen. Anders is het wachten op een thuisnederlaag tegen Mvv (rust 0-5, einduitslag 1-9) of VVV. Dat zullen de supporters niet aankunnen en dan is het over en uit. En dan niet alleen dit seizoen. Het krediet is op.

De supportersvereniging Fortuna SC heeft dan ook een bevlogen brandbrief naar het bestuur van Fortuna Sittard gestuurd, welke wij in deze fase graag intern houden. De club is namelijk gebaad met druk, maar niet bij onnodige onrust. De strekking van de brief kan overigens samengevat worden met het woord: onacceptabel. En dat is het. ONACCEPTABEL!

Kiprich