Historische nederlaag Bjeugd Fortuna

Fortuna Sittard kent een rijke historie. Pijler van de BVO is en blijft de jeugdopleiding. Regionale spelers doorlaten groeien naar het betaalde voetbal. De nieuwe Bryan Linssen, Ruud Boymans of Danny Hoesen kunnen zomaar rondlopen binnen onze huidige opleiding. Of er een dergelijk talentje huisvest binnen de Bjeugd? Afgaande op de 12-0 nederlaag tegen FC Emmen B1 lijkt het bijna onwaarschijnlijk. Een ongekend hoge uitslag, binnen 6 minuten stond het al 3-0 en met rust prijkte de 5-0 op het scorebord. Een vreselijke uitslag en een harde leerschool voor de B1 welke niet geheel onverwacht na 8 wedstrijden spelen laatste staat in de 1 ste divisie met slechts 1 punt.

Onze Ajeugd deed het dit weekend gelukkig beter. In Buchten werd er met 4-1 gewonnen van Alexandria en na 9 competitiewedstrijden en 11 punten vinden we ons vlaggenschip terug op een keurige 6 de plek in de Nike A Junioren 1 ste divisie BV.

Programma:

  • Ajeugd: Fortuna Sittard A1 – Brabant United A1, 28-11-2015 om 15.00 uur (Buchten)

  • Bjeugd: Fortuna Sittard B1- Almere City B1: 14-11-2015 0m 15.00 uur (Buchten)

Zou A-Jeugdspeler en aanvaller Sean Chudik nog mee mogen voetballen met de Bjeugd? Misschien een goed idee, want de Bjeugd kan tegen het hooggeplaatste Almere City B1 alle steun gebruiken.

Fortuna SC, Linford