FC Eindhoven – Fortuna Sittard = 3-1

Na de eclatante overwinning op RKC Waalwijk (1-0) werd er vol verwachting uitgekeken naar de wedstrijd FC Eindhoven – Fortuna Sittard. Trainer Jeffrey Kooistra dikte de hoop in Sittardse harten aan, door vol bravoure in aanloop naar deze wedstrijd te melden dat beide teams kwalitatief niet onder deden voor elkaar. Misplaatste arrogantie? In ieder geval een beetje Amsterdamse bluf welke we in de Westelijke Mijnstreek vaak missen. Niks mis mee dus, moet je natuurlijk wel winnen :).

De technische staf had deze wedstrijd weer de beschikking over Muhammed Mert (was geschorst) en Raymond Fafiani (was geblesseerd) maar beide spelers mochten op de bank beginnen:

Kaya

Mares – de Regt – Janssen – Schroyen

Briels – Ter Borgh – Loen – Moro

Lekesiz – Janssen

Reserves: Daniels, Mert (86), Roumen, Hutten (72), Vlijter, Fafiani (73), Saddiki

Scheidsrechter Perez floot om 20.00 uur voor het eerst, ter aanvang van de wedstrijd. Dik 100 Fortuna Sittard supporters in het Brabantse uitvak en met Mosselman voorop dan ook sfeer gegarandeerd. Fortuna Sittard begon goed aan de wedstrijd met als hoogtepunt een 4tal kansen na 20 minuten spelen.  De 0-0 bleef echter akelig lang op het bord. Ferhat Kaya overigens opperbest met in de 1 ste helft een aantal goede reddingen. Fortuna Sittard speelde lang opperbest en bleek deze eerste 45 minuten zeker niet de mindere.

FC Eindhoven? Hooggeplaatst maar buitengewoon matig aldus een voorzichtige conclusie voor de thee.

Na rust eenzelfde spelbeeld maar de bevestiging van het goede optreden van de Limburgse BVO een opluchting tot ver buiten de Westelijke Mijnstreek te voelen. Gökan Lekesiz na amper een uur spelen prikte de bevrijdende 0-1 binnen.

Fortuna Sittard speelde lang niet slecht maar de wedstrijd tegen FC Eindhoven duurde simpelweg 15 minuten te lang. Anil Koc (76) en Tom Boere (79) scoorden voor de Brabanders en beslisten laat deze wedstrijd de Jupiler match in het seizoen 2015-2016. In 3 minuten tijd verspeelde Fortuna Sittard een dikverdiend resultaat. Spijtig, iets wat we dit seizoen te vaak hebben moeten horen. In blessuretijd zelfs de 3-1. Fok.

De Amsterdamse bluf van onze trainer werkt……..dus niet.

Op 20 november 2015 spelen we een volgende competitiewedstrijd. Dan thuis in eigen “Fortuna Sittard stadion”. Tegenstander heet Sparta Rotterdam, op voorhand een mooi treffen en de kans op een volgende overwinning in het seizoen 2015-2016. Voor nu, prettig weekend en tot over twee weken….dan met een nieuwe trainer? Voor alle aanwezige fans, respect and jump for joy (met dank aan Radio Fortuna SC).