In Buchten wordt aan de toekomst gebouwd

Sportpark Het Anker wordt de officiële trainingslocatie van de eredivisionist. Fortuna Sittard heeft na jaren van ploeteren binnenkort dan eindelijk een nieuwe trainingsaccommodatie. In Buchten krijgt de club de beschikking over drie eigen velden. De verbouwingen zijn begonnen!

Er was de laatste seizoenen veel te doen over het rondreizend circus dat Fortuna heette. Het ene na het andere sportpark werd aangedaan, maar nooit voor lang. De slechte velden en het gebrek aan mogelijkheden voor spelers om zich ter plekke om te kleden, was de spelersgroep en de technische staf een doorn in het oog.

Met Buchten – waar Fortuna in het verleden ook al eens een periode trainde – moet dat tot de verleden tijd behoren. „We krijgen daar drie velden voor onszelf en kunnen gebruikmaken van de medische ruimte en de kleedlokalen. Ik ben heel blij dat we nu eindelijk weer een eigen plek hebben. Een volgende stap in de professionalisering”, noemt algemeen directeur Ivo Pfennings het.

Inmiddels is voor 2 velden begonnen met het leggen van de drainage en de grond egaal gemaakt. Bomen gerooid, heel veel groen weg. Plek gemaakt voor omheining. Tussen veld 1 en veld 2-3 is ruimte gemaakt voor waterput te graven. De afwatering mag namelijk van gemeente niet aangesloten worden op riool.

Dat gebeurt deels met geld dat al gereserveerd was, maar ook voor een deel met geld dat afkomstig is van de transfers van Amadou Ciss en Mark Diemers. „Op deze manier hebben we dan twee goede trainingsvelden en het stadion om te trainen met het eerste elftal. Het derde veld in Buchten zullen we op een later moment aanpakken.”  Overigens krijgt Fortuna geen kunstgrasveld in Buchten. Daarvoor zal de club indien nodig bij Sanderbout blijven trainen. Ook de jeugd blijft bij Sanderbout trainen.

 

Geef een reactie