Preview Fortuna- AZ

Vanavond om 18.45 treedt Fortuna in eigen stadion aan voor het 3e competitieduel, tegenstander van vanavond is AZ Alkmaar.
Helaas begint het er naar uit te zien dat dit voorlopig het laatste duel zal zijn waar publiek binnen mag dus laten we er met zijn allen een mooie avond van maken.

AZ Alkmaar
Tegenstander AZ is simpel gezegd een pittige tegenstander dus het wordt alle hens aan dek voor de ploeg uit Sittard. AZ speelde pas 1 officieel duel dit seizoen vanwege het feit dat zij de KNVB hebben verzocht het openingsduel tegen FC Utrecht te verplaatsen wegens Europese verplichtingen. Dit verzoek werd gehonoreerd waardoor enkel afgelopen week thuis werd gespeeld tegen PEC Zwolle, een duel dat eindigde in een 1-1 gelijkspel met 2 rode kaarten aan beide kanten. AZ staat momenteel op een 11e plek met een wedstrijd minder en door de rode kaart afgelopen week missen zij sowieso Calvin Stengs wegens een schorsing van 2 wedstrijden. Daarnaast ontbreken eveneens Vlaar, Idrissi en Clasie vanwege blessures. Hoe deze 4 basisplaatsen gaan worden opgevuld is afwachten dus een voorspelling over de opstelling laten we achterwege.

Fortuna Sittard
Dan Fortuna: hoe de afgelopen 2 duels zijn verlopen hoeven we weinig woorden aan vuil te maken want het was ronduit slecht. De tweede helft tegen Heerenveen bood perspectief dankzij de wissels Rienstra- Tekie en Hansson- Semedo, echter als je met rust al tegen een 0-3 achterstand aan kijkt kun je niet verwachten dat deze 2 heren de boel nog in het gareel krijgen. Rienstra verliet overigens het veld met een blessure en zal ook vanavond niet in de basis staan, zijn plek wordt ingenomen door Tesfaldet Tekie die hoogstwaarschijnlijk ook was gestart wanneer Rienstra geen blessure had. Fortuna zal keihard aan de bak moeten tegen een lastige tegenstander om te voorkomen dat ze nog een wedstrijd kunnen noteren met 0 punten, geen eenvoudige opgave.
Vermoedelijke opstelling: Koselev, Rota, Ninaj, Janssen, Cox, Smeets, Seuntjes, Flemming, Tekie, Polter en Semedo.< De wedstrijd staat onder leiding van Bjorn Kuipers.

Geef een reactie