Fortuna pakt dik verdiend punt tegen AZ: 3-3

Fortuna Sittard heeft aan de thuiswedstrijd tegen Az een dik verdiend punt overgehouden. De Fortunezen speelden met 3-3 gelijk tegen AZ Alkmaar. Bij rust was de stand 1-1.

Trainer Hofland had zijn huiswerk goed gemaakt. De zwaar tegenvallende Rienstra stond niet langer in de basis, daarvoor in de plaats kwam een veel creatievere speler op het middenveld terug: Tekie. Ook de aanvaller  Semedo mocht in de basis-elf starten en hij stelde zijn trainer en fans zeker niet teleur. De rappe Portugees was zelfs een van de betere spelers. Toch waren het niet deze twee wissels alleen die ervoor zorgden dat er meer balans op het veld stond. De nieuwe positie van Flemming, meer centraal achter de spits, en daarmee ook het opschuiven van Seuntjens naar de linkerflank pakte goed uit.

In de negende minuut kwam Fortuna door een prachtig doelpunt van Zian Flemming namelijk op 1-0. Hij haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en verschalkte AZ-goalie Marco Bizot. Echt een lekkere goal! Na een kwartier spelen zag Lisandro Smedo zijn schot uit een voorzet van Mats Seuntjens door de AZ-verdediging gekeerd. Fortuna gaf aan de andere kant niet veel weg, maar uit een onnodige situatie (Rota haalt de voorzet er niet uit en Janssen wint zijn duel niet) kon Dani de Wit de Alkmaarders op gelijke hoogte brengen.

AZ kreeg daarna meer grip op de wedstrijd, maar kort voor rust leek Fortuna weer op voorsprong te komen door een treffer van Semedo. De goed fluitende scheidsrechter -mag ook wel eens gezegd worden- zag echter een overtreding van de hardwerkende, maar verder kleurloze Sebastian Polter. Het zal wel kloppen, want de spelers protesteerden niet echt.

In de tweede helft was het te snel raak voor AZ.  Koselev leek de bal klem te hebben, maar kwam in aanraking met een ploeggenoot en rolde de bal zo voor de voeten van Koopmeiners. Die kon probleemloos inschieten: 1-2. het werd nog erger, de naar vorm en vertrouwen zoekende Ninaj blunderde opzichtig en AZ kon eenvoudig 1-3 maken. Poe.

Het publiek ging nog maar eens achter de ploeg staan.  Zian Flemming zag zijn schot, na een mooie aanval,  door Bizot gestopt worden en Tekie probeerde het van afstand doel. Fortuna gaf zich niet gewonnen en bleef knokken. In de 80ste minuut maakte de net ingevallen Hansson de aansluittreffer door de bal laag en hard van randje 16 in de linker hoek te jagen: 2-3. Met een alles of niets offensief slaagde Fortuna Sittard er in door een knappe goal van uitblinker Flemming alsnog een punt te pakken: 3-3. Dik verdiend.

De hatelijke nul is weg en het team lijkt meer balans te hebben gekregen. Nu de persoonlijke fouten er nog uit en we kunnen weer omhoog kijken.

– foto’s met dank aan Leo Everard!-

Geef een reactie