Inzet Fortuna beloont met “Rente” en Eer aan Pauline Blonk!

Een week na de allereerste zege van het Eredivisie-seizoen heeft Fortuna Sittard ook maar direct de tweede overwinning geboekt. Op bezoek bij Heracles Almelo won de ploeg van trainer Sjors Ultee, mede dankzij een hoofdrol voor Sebastian Polter. Het was bovendien voor het eerst in ruim negentien jaar (!) dat Fortuna twee duels op het hoogste niveau op rij won. Het was tevens ook een ode aan Pauline Blonk die op 82 jarige leeftijd helaas de overwinning niet meer mee mocht maken.

Vorige week speelde Fortuna de eerste wedstrijd sinds Ultee officieel zijn rentree maakte als hoofdtrainer van de geel-groenen. Na het ontslag van Kevin Hofland fungeerde hij tegen Feyenoord (1-3 nederlaag) en Vitesse (2-0 nederlaag) al als interim-trainer, maar pas in aanloop naar Willem II-thuis werd zijn aanstelling definitief: hij tekende een contract voor anderhalf seizoen. Prompt werd er met 3-2 gewonnen van de Tilburgers.

Dat betekende de eerste zege voor de ploeterende Sittardenaren, nadat de eerste tien wedstrijden niet meer dan drie remises en zeven nederlagen hadden opgeleverd. Vrijdag volgde direct de tweede overwinning. Nadat de 1-0 van Rai Vloet terecht werd afgekeurd wegens buitenspel, viel er na een halfuur aan de overkant wél een geldige goal. Na een strakke voorzet van Emil Hansson kon Rente de bal niet anders dan in zijn eigen doel werken: 0-1. Het plezier in het Sittards kamp was er niet minder om !

 

Er vielen na de openingsgoal sowieso meer gele kaarten (vier voor Fortuna, één voor Heracles ) dan kansen, voordat de bezoekers de wedstrijd in het slot gooiden. Na een verkeerde breedtepass van invaller Teun Bijleveld pikte Emil Hansson de bal op, hij stuurde Polter weg en de Duitser bleef ijzig kalm: met een kunstig wippertje zette hij de 0-2 op het bord. De 29-jarige Polter leek ook nog de 0-3 te maken, maar zijn inzet werd op het laatste moment van de lijn gehaald door Mats Knoester. Delano Burgzorg schoot een kwartier voor tijd eerst nog vol op de lat, maar maakte in de blessuretijd met een kopbal wel de aansluitingstreffer. Maar verder kwam de gastheer niet.

Door de overwinning in Almelo klimt Fortuna van de zestiende naar de veertiende plaats in de Eredivisie, net achter Heracles. Beide clubs hebben negen punten uit twaalf wedstrijden, maar Heracles beschikt over een beter saldo. Het laatste woord is echter aan Pauline Blonk, de pittige Schiedamse die samen met Cor Blonk jarenlang het gezicht waren van de onvermurwbare Fortuna Sittard fans die van geen wijken wilden weten. Pauline overleed rustig in aanloop van de uitwedstijd naar Almelo. Pauline…YNWA!!!!

 

Geef een reactie