Preview Heracles Almelo- Fortuna Sittard

Vanavond om 20.00 treedt Fortuna in Almelo aan tegen Heracles, daarmee treft het een directe concurrent. Nadat vorige week thuis eindelijk de eerste overwinning van het seizoen werd gepakt wordt het nu ook tijd om de ban wat betreft het uitsyndroom te verbreken.

Heracles
Tegenstander Heracles bevindt zich momenteel op een 13e plek op de ranglijst met 9 punten, 3 meer dan onze trots. Trainer Frank Wormuth die zich afgelopen weekend enorm boos heeft gemaakt over de hoeveelheid (en met name het gemak waarmee) rode kaarten worden gegeven in het betaald voetbal geeft aan dat ze thuis moeten winnen van een directe concurrent. Hij verwacht geen gemakkelijke wedstrijd maar wil natuurlijk voorkomen dat de tegenstander gelijk komt qua puntenaantal. Heracles kan vanavond weer een beroep doen op Silvester van der Water die een aantal wedstrijden ontbrak wegens een spierblessure. Waar hij geen beroep op kan doen is spits Sinan Bakis die zondag 2x keer geel kreeg tegen Feyenoord en daardoor geschorst is. Daarnaast ontbreken eveneens Navajo Bakboord, Noah Fadiga en Jeff Hardeveld wegens blessures.

Fortuna
Dan Fortuna; na een te spannende slotfase tegen Willem 2 lukte het de ploeg van Sjors Ultee dan eindelijk om die 3 punten over de streep te trekken waarmee de eerste overwinning van het seizoen een feit is. Zaak is dus nu om zo snel mogelijk meer punten bij elkaar te sprokkelen om weg te komen uit die gehate onderste regionen. Trainer Ultee hamert er bij zijn team op om buiten het tactische spelletje elkaar ook vooral te helpen en ondersteunen als een team, dit werkte tegen Willem 2 en dat zal het hopelijk vandaag nog een keer doen. Na de positieve testen van vorige week is het zeker dat Jorrit Smeets, Jaroslaw Jach en Samuel Moutoussamy vanavond ontbreken bij de selectie. Mats Seuntjens die afgelopen week afwezig was keert terug en helaas is Zian Flemming op moment van schrijven nog een vraagteken.
Verwachte opstelling: van Osch, Rota, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Seuntjens, Semedo, Polter en Hansson.

De wedstrijd is vanavond live te zien op Fox Sports 2 en staat onder leiding van scheidsrechter Blank.

Geef een reactie