Jeffrey Kooistra kondigt afscheid aan

Assistent trainer Jeffrey Kooistra verlaat Fortuna Sittard aan het einde van het seizoen 2015-2016. Privé redenen en een te verre reisafstand worden als reden aangedragen. Voormalig Almere City FC werknemers Peter van Vossen, Christopher van der Aat, Seku Conneh, Mitchel Elshot en Jordy ter Borgh gingen onze assistent reeds voor. Alleen sponsor en adviseur Rene ter Borgh resteert.

Onderstaand het officiële persbericht van onze club omtrent het nakende afscheid van Jeffrey Kooistra. Uiteraard wensen we Jeffrey Kooistra nog veel succes dit lopende seizoen.

Officieel persbericht

Jeffrey Kooistra stopt na seizoen 2015/2016 als assistent-trainer bij Fortuna Sittard. De Amsterdammer heeft aan de clubleiding laten weten dat hij zijn huidige contract uit zal dienen. Verlengen is echter geen optie voor Kooistra. Wat hij na dit seizoen gaat doen is nog niet bekend.

Technisch Directeur Charly Chudik is dankbaar voor de samenwerking met Kooistra: ”Vorig jaar hebben we het contract met Jeffrey voor één seizoen verlengd vanwege de goede samenwerking. Recent zijn we in gesprek gegaan over de toekomst van Jeffrey. Beide partijen kwam al snel tot de conclusie dat ieder zijns weegs gaat na dit seizoen. Als persoon en als professional heb ik Jeffrey hoog zitten. We begrijpen zijn beweegredenen, maar vinden het toch jammer dat hij vertrekt na dit seizoen. Het siert hem dat hij tijdig heeft aangegeven niet te willen verlengen. Daardoor kunnen wij ons tijdig en zorgvuldig beraden op de invulling van zijn positie voor het volgende seizoen.”

Voor Kooistra was het geen gemakkelijke keuze: “Het is een combinatie van privé redenen en reistijd. Daardoor loop ik op termijn het risico om qua tijd in de knoop te komen. En ik wil absoluut voorkomen dat ik mijn werk niet voor de volle 100% kan doen. Dat verdient Fortuna niet. Op dit moment gaat het heel goed met het team. Daardoor vervul ik mijn rol als assistent met veel plezier. Dat maakt de keuze ook zo moeilijk. Maar juist daardoor vind ik dat ik de mensen waarmee ik prettig samenwerk tijdig moet inlichten over mijn keuze, zodat zij alvast plannen kunnen maken voor het komende seizoen. Ik ben de club dankbaar voor het vorige en huidige seizoen. Ik heb weer een hoop mogen leren”.

Jeffrey Kooistra kwam in juni 2014 naar Sittard, als assistent van voormalig Fortuna-trainer Peter van Vossen, met een contract voor één seizoen. Later tekende hij bij voor nog één seizoen. Daarvoor werkte hij al samen met de Zeeuw bij Almere City FC en RBC Roosendaal. Meteen na zijn actieve voetbalcarrière (1989-2002) begon de Amsterdammer als assistent-trainer bij de Roosendaalse formatie. In 2004 werd Kooistra hoofdtrainer bij FC Omniworld in hun laatste jaar als amateurs, om er later technisch directeur te worden. In 2010 werd hij technisch directeur bij RBC Roosendaal. Als speler kwam Kooistra uit voor FC Volendam, HFC Haarlem, SC Heerenveen, NEC Nijmegen, FC Groningen, Helmond Sport en RBC Roosendaal.

Fortuna SC, Linford