Jong Fortuna kansloos tegen Jong Utrecht

Op maandag 11 augustus besluit ik op de website van onze club eens te kijken wanneer onze talenten van Jong Fortuna aan het seizoen beginnen. Nou ze blijken op de 12 de te starten uit bij Jong Utrecht.

Persoonlijk heb ik wel interesse om een bezoekje aan deze wedstrijd te brengen, dus pols ik een aantal mede fortunezen of ze al betere plannen hebben dan een away trip die Fortuna gerelateerd is.  Voetbal? Fortuna? Natuurlijk had niemand iets beters te doen dus binnen een half uur zat de bolide vol.

Het is dinsdag kort voor de klok van 4 uur als  we koers zetten richting de domstad.

twee van de aanwezigen schenen dorst te hebben, want ze hadden voor een goed gevulde koelbox gezorgd. Bier, bacardi, Jack Daniels en andere versnaperingen, moesten er voor zorgdragen dat er niemand last zou krijgen van een droge keel.

Onderweg zitten we nog een beetje na te genieten van onze overwinning op Helmond.

Waren wij nu zo goed, of heeft Helmond gewoon een matige ploeg? We komen tot de conclusie dat het ons geen klote boeit en dat we mega happy zijn met de 3 punten.

Echter het gezelschap is het ook eens dat we wel echt nood hebben aan een nieuwe spits. Donny de Groot schijnt Fortuna gisteren voor de 7 de keer te hebben afgezegd. Wat nu? Wij denken dat de club nog wel een prima plan b achter de hand heeft!

Wij weten het zeker over een paar weken zal Harry (Gommans) wel weer gaan schitteren in het geel/groen!

Rond 17.15 besluiten we te stoppen bij de lucht om aldaar de maag te gaan vullen. Nadat onze magen waren voorzien van het nodige fastfood besloten de gokverslaafden onder ons om ook nog even de gokkast moest worden leeg gehaald.

20 minuten later werden de winsten in de zakken gestopt en begonnen we aan het laatste deel van onze reis.

Het is 5 voor half 7 als we onze auto achter de galgenwaard parkeren. Wanneer we richting het trainingscomplex van de plaatselijke FC lopen zien we dat de spelers in de verte reeds het veld betreden. Op het complex begroeten we nog een mede Fortunees die op de fiets is gekomen.

De opstelling van Jong Fortuna;

Daniels, Van der Aat (46. TJ) ,Vets(65. Driessen), Linssen, Elschot, Marveggio, Ter Borgh, Zelinovic, Overhof (82. Farah), Vankan, Watson.

Vanaf minuut 1 maakt Utrecht duidelijk dat ze de baas in eigen huis zijn. Fortuna komt er nauwelijks uit en weet zich in de beginfase geen raad met het aanvallende spel van Utrecht.

In de 9 de minuut noteren we de 1 ste kans. Een misverstand tussen Van der Aat en Vets zorgt ervoor dat keeper Daniels handelend moet optreden. Dit doet hij gelukkig prima, zodat we nog niet tegen een achterstand aankijken.

Ook in de minuten daarna blijft Utrecht de bovenliggende Partij en is het eigenlijk wachten tot de 1-0. Vooral onze backs zien regelmatig sterretjes tegen de snelle buitenspelers van Utrecht. Helaas gebeurd in de 36 ste minuut het onvermijdelijke, Jong Utrecht komt op 1-0 door een doelpunt van Rondney Antwi. Van der Aat geeft na slecht uitverdedigen een cadeautje aan de rappe aanvaller van Utrecht. Deze plaatst de bal netjes in de verre hoek.

Vlak voor de rust komt Fortuna na een geweldige slalom van Elshot bijna op 1-1, helaas voor hem bracht de keeper van Utrecht tot twee maal toe redding op zijn inzet en gaan we met een verdiende 1-0 achterstand de rust in.

In de rust blijkt dat Chris Burhenne van der Aat uit zijn lijden heeft verlost. Hij word vervangen door TJ Nwannukwu.  TJ is momenteel misschien wel het grootste talent dat er momemteel in Sittard rondloopt.

Toch was het de jongeling die in de 51 ste minuut op ongelukkig wijze een penalty veroorzaakte waardoor Utrecht makkelijk op 2-0 kwam. In de 65 ste minuut krijgt Fortuna een corner. Na een prima voorzet kan linssen bij de  2 de paal inkoppen helaas voorkomt de doelman van Utrecht met een prima save de 2-1.

Na 65 minuten word zoals vooraf afgesproken vets gewisseld voor Davy Driessen. Vets is duidelijk nog niet 100% maar het is een prima zaak dat hij weer zijn minuten heeft kunnen maken zodat hij op korte termijn weer de concurrentie strijd kan aangaan met Dengering.

In de slotfase maakt Utrecht er via een kopbal van Sean Klaiber 3-0 van. Dit is ook de score die na 90 minuten op de borden staat. Fc Utrecht was gewoon een maatje te groot. Dit is niks om ons voor te schamen maar geeft wel aan dat er nog veel werk aan te winkel is. Het positieve van deze avond is dat potentiele 1 ste elftal spelers zoals Vets en Ter Borgh hun minuten hebben kunnen maken.

Na afloop worden er nog wat foto’s geschoten met Mark van Bommel, Jaap stam, Ruud van Nistelrooy en kornuiten. Deze waren alle aanwezig in verband met hun trainerscursus.

De terugreis verloopt voorspoedig zodat we rond 22.15 weer in het mooi Sittard arriveren. Op naar zaterdag!

Auteur: Belgatax