Jos Alberts eist geld van Fortuna

‘Het waren twee fantastische dagen directeur’ stapt naar de rechter

De maatschappij verhard en de tijd lijkt aangebroken om een overtreffende trap van klootzak op te laten in de Dikke van Dale. Waar onder leiding van directeur Martin Masset de club en 10tallen vrijwilligers een jaar lang –en geheel kosteloos- hebben gevochten om het voortbestaan van onze club veilig te stellen is het een andere voormalig directeur die de club -nu ze eindelijk schuldenvrij is- gaat aanklagen voor de rechter. Contractueel wellicht correct (mag de rechter toetsen), vanuit supportersoogpunt een vlijmscherp mes in de rug. Zeker ook omdat onze voormalig directeur de vermoorde onschuld speelt op internet en zichzelf een ware supporter noemt.

Jos Alberts wilt namelijk geld zien voor zijn ‘het waren twee fantastische dagen’ periode.   Enkele tienduizenden euro’s. Het gaat Alberts niet om het geld maar om het principe. Alberts kende duidelijke afspraken met Jo Abelshausen (RvC) en raasde als een complete idioot keihard door de organisatie. Binnen enkele weken wist hij het warme nest Fortuna Sittard om te toveren in een ijskoude hel. Fred van Barneveld, Wil Meijers, Wil Helwig en Tiny Ruis ondermeer slachtoffer van zijn geweldige optreden waarbij het geluid zingt dat het optreden van Alberts gekoppeld was aan de komst van Duchatelet als investeerder. De mogelijke komst zo bleek al snel.

Alberts verergerde in rap tempo de gemoedstoestand van onze club waar 10tallen vrijwilligers tot op de dag van vandaag vechten voor lijfsbehoud. Dat juist Alberts nu onze club aanklaagt is triest en schaamtevol. De Dikke van Dale lijkt een nominatie rijker voor de overtreffende trap.

Onderstaande het nieuwsbericht welke we vernemen op L1.

Oud-directeur Jos Alberts van Fortuna Sittard stapt naar de rechter om geld te krijgen van de club.

Alberts heeft naar eigen zeggen nog een schuld uitstaan bij Fortuna. Die stamt uit 2012, toen hij korte tijd directeur was.Fortuna maakte onlangs bekend dat alle schulden van de club gesaneerd zijn. Maar volgens Alberts is daar met hem nooit over gepraat.Hij eist daarom nu zijn geld terug. Het gaat volgens Alberts niet om veel geld, maar om het principe.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen