Nu ook onrust rondom Ruijs bij Mvv

MVV-trainer Ruijs begint een aardige reputatie in Limburg te krijgen. Bij Fortuna Sittard wist de begenadigde ex flankspeler -en inmiddels zeer vermogende Brabander- het beter dan het bestuur en door zijn optreden werd de hele bestuurlijke kant van de club voor bijna een jaar opgeblazen. Bij Roda JC wist hij binnen no-time de gemoederen ook op kook toestand te krijgen en uiteindelijk moest er een juridisch traject aan te pas komen om de twee ruziënde partijen te scheiden.

Bij MVV denkt de eigenwijze oefenmeester het ook weer beter te weten. Een probleem dat nogal wat trainers de laatste jaren meer lijken te hebben. Loyale supporters noemde hij na een paar wedstrijden openlijk dwazen en met zijn pro FC limburg uitspraken wist hij het bloed onder de nagels te halen van de trouwe fans. Nu de sportieve resultaten tegen vallen is het dan ook niet vreemd dat de bom een keer moest barsten. “Ik denk er sterk over om per direct te stoppen als trainer”, zegt Ruijs in De Telegraaf. “De veiligheid van mij en mijn familie is in het geding. Dat kan natuurlijk niet. Doodsbang zijn voor je eigen fans, waar gaat het in het voetbal naartoe?”

MVV-Voorzitter Paul Rinkens begrijpt de overweging van Ruijs. “Ik kan me voorstellen dat Tiny stopt. Hij zit kapot. Misschien is het verstandiger een weekendje rust te nemen en dan een beslissing te nemen. Wij steunen ieder besluit van Tiny.” Naast de bedreigingen aan het adres van Ruijs en zijn vrouw werden ook spelers van MVV bedreigd. Een Maastrichtse steward raakte gewond. MVV-fans probeerden de kantine van JVC te bestormen, maar werden door de politie tegen gehouden. Vier agenten liepen verwondingen op. Donderdag ging de training om veiligheidsredenen niet door.

Wat deze onrust gaat betekeken voor de ex fortunezen Cooky en Geenen is uiteraard totaal niet bekend. De roddelmachine zal in de komenden vakantieperiode vast op volle toeren gaan draaien, en daar is niks mis mee. Fijne dagen!

Bron Telegraaf

Kiprich