José Rodriguez: “De Eredivisie en ik zijn een perfecte match”

De uitwedstrijd tegen Ajax van aanstaande zaterdag heeft een speciaal tintje voor Fortuna Sittard-middenvelder José Rodriguez. In december 2012 maakte zijn Real Madrid-debuut tegen de Amsterdammers.

De toenmalige Real-trainer José Mourinho bracht Rodriguez in als vervanger van clubicoon Raúl. Met 17 jaar en 353 dagen was hij de jongste speler van Real Madrid in de Champions League ooit. “Het is zes jaar geleden, maar ik word er nog steeds overal aan herinnerd. Het is ongelooflijk”, vertelt hij aan AS.

“Als zoiets gebeurd op zo’n leeftijd, kun je niet echt genieten. Je weet op dat moment zelf nog niet eens wie je bent. Mourinho zei tegen me: Ik ga jou de bekendste zigeuner ter wereld maken. Ik kon niet stoppen met lachen. Het is niet uit te leggen wat je voelt als de beste trainer ter wereld op die manier tegen je praat.”

Rodriguez speelt na omzwervingen bij Deportivo La Coruña, Galatasaray, FSV Mainz, Málaga en Maccabi Tel Aviv sinds deze zomer bij Fortuna Sittard. “Veel mensen denken dat mijn carrière over is, maar ik speel mijn beste voetbal in Nederland. De Eredivisie en ik zijn een perfecte match.”

De Spaanse middenvelder, die door Mainz is gestald in Sittard, nam voor zijn overstap naar Zuid-Limburg genoegen met een salarisvermindering van twintig procent. “De club heeft er alles aan gedaan om me hierheen te halen. Daar ben ik dankbaar voor. Ik ben gelukkig en dat is belangrijker dan een beetje minder verdienen.”

Bron:  https://www.voetbalprimeur.nl

Geef een reactie