VIDEO: Zó versla je Ajax 1

Als nieuwkomer in de Eredivisie heeft Fortuna tegen Ajax 1 natuurlijk niks te verliezen en alles te winnen. Zelfs een punt tegen de Champions League-deelnemer en recordkampioen in de Eredivisie zal worden gevierd als een victorie. Dat gegeven staat natuurlijk niet op zichzelf. Zo heeft onze tegenstander van zaterdagavond een begroting van 90 miljoen euro en deed het de voorbije zomer aankopen waarbij tientallen miljoenen zijn gemoeid. Fortuna moet het doen met ‘slechts’ 6 a 7 miljoen euro. Ook op de ranglijst is het verschil duidelijk zichtbaar. Daar waar de Godenzonen ’teleurstellend’ tweede staan, is iedereen bij Fortuna blij als ‘we’ aan het einde van dit seizoen nog altijd op een elfde plek staan.

Dat wil echter niet zeggen dat Fortuna zich zomaar neerlegt bij een (vette) nederlaag in het Sittardse. Sterker nog: met bloed, zweet, strijd en doorzettingsvermogen kan onze selectie ver komen, zie de nipte nederlaag tegen PSV… Knokken en ballen tonen is dus het devies.

Het verleden bewijst dat een goed resultaat tegen Ajax 1 mogelijk is. Dat laten de samenvattingen van de recentste drie overwinningen van Fortuna op die club uit Amsterdam wel zien. Aan ‘m!

23-09-1998: Fortuna Sittard – Ajax (1-0)

18-04-1999: Ajax – Fortuna Sittard (1-3)

https://www.youtube.com/watch?v=AOgaRuFmP7s

15-03-2000: Fortuna Sittard – Ajax (2-0)

https://www.youtube.com/watch?v=Az5z1axUmLY

 

 

Geef een reactie