Kaartjes uitwedstrijden kosten maximaal 15 euro

Een kaartje voor een uitwedstrijd in de eredivisie gaat maximaal 15 euro kosten. Dat heeft Supporterscollectief Nederland weten te bedingen met alle eredivisieclubs. De KNVB neemt de prijs over in haar reglementen, maakte het collectief vandaag op haar website bekend. ‘Supporterscollectief Nederland (waar Fortuna SC lid van is red.) heeft hier lang voor gestreden en is dus erg blij dat de clubs het bezoeken van uitwedstrijden hiermee een stuk laagdrempeliger hebben gemaakt’, valt er te lezen.

De combikorting van veertig procent blijft ook op die maximumprijs van toepassing, waardoor het kaartje in combinatie met een busreis slechts negen euro kost. ‘De prijsdaling zorgt hopelijk ook voor vollere uitvakken en daarmee sfeervolle stadions. In navolging van de eredivisie, zullen we in overleg treden met de Coöperatie Eerste Divisie om ook in deze competitie tot een maximum kaartprijs te komen. De KNVB stelde voor de KNVB-beker eerder al maximum kaartprijzen op voor uitsupporters: 5 euro t/m de achtste finales en 10 euro voor de kwart- en halve finale’, aldus Supporterscollectied Nederland.

Ook valt er op de site te lezen dat ‘het verbeteren van het wedstrijdbezoek voor uitsupporters in het algemeen een belangrijk punt van aandacht blijft. Vertegenwoordigers van clubs, KNVB en Supporterscollectief Nederland zijn vorig seizoen gestart met een ‘werkgroep uitsupporters’. Op basis van deze gesprekken verwachten we komend seizoen al winst te kunnen boeken in zaken als gastvrije ontvangst, het schenken van alcohol en het mogelijk maken van sfeeracties.’