Kan Fortuna stunten in Arnhem?

Na een zwaarbevochten overwinning tegen De Graafschap treft Fortuna aanstaande zondag Vitesse Arnhem. Opnieuw een tegenstander uit Gelderland dus. De daaropvolgende donderdag rondt Fortuna de Gelderse hattrick af, dan is NEC Nijmegen de tegenstander in de KNVB beker. Maar eerst gaat de focus op Vitesse. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Slutski zeer teleurstellend van Excelsior. Mede door dit teleurstellende resultaat tegen Excelsior, heeft Vitesse slechts twee punten meer dan ons Fortuna. [soccer-info id=’7′ type=’table’ style=’green_dark’ /]

De laatste overwinning van Fortuna op Vitesse, en tevens in Arnhem, dateert uit 1999. Van de daaropvolgende zeven ontmoetingen won Vitesse er drie. De overige vier ontmoetingen eindigde in gelijkspel. Weet Fortuna aanstaande zondag te verassen?

Vitesse

Vitesse kent een zeer wisselvallige seizoenstart. Indrukwekkende resultaten worden afgewisseld met zeer zwakke wedstrijden. Tevens heeft Vitesse last van een hoop geblesseerde spelers. Topscoorder Matavz, rechtsbuiten Gong, Musonda JR, Kruiswijk, Thelander en Clarke-Salter zijn geblesseerd. Ook tegen Fortuna zal Vitesse dus met een gehavende ploeg aantreden. Aanvoerder van Vites is oude bekende Bryan Linssen. Verwachte opstelling Vitesse: Eduardo, Karavaev, van der Werf, Doekhi, Clark; Bero, Serero, Foor; Ödegaard, Darfalou, Linssen.

Fortuna Sittard

Tot op heden heeft Fortuna niet tot nauwelijks last van blessures en schorsingen, zo ook aanstaande zondag niet. Alleen de langdurig geblesseerde Dianessy, Vlijter en Saba ontbreken. Verdediger Heerings ontbrak in de wedstrijdselectie tegen De Graafschap. Het is door Fortuna niet bekend gemaakt vanwege welke omstandigheden de ervaren verdediger ontbrak. Naar verwachting begint Fortuna met dezelfde mannen aan de aftrap. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Ninaj, Dammers, Pinto; Rodriquez, El Messaoudi, Diemers; Semedo, Novakovich, Lamprou.

René Eijer

Voor de coach van Fortuna Sittard is dit een bijzondere ontmoeting. Als speler heeft hij voor de club uit Arnhem gespeeld en koestert daar zeer warme herinneringen aan. Hij speelde vanaf het seizoen 1989/90 tot en met  1992/93 voor Vitesse. Hij speelde 128 wedstrijden en scoorde 13 maal. Vitesse eindigde nooit buiten de top 5 in die jaren. Daarnaast speelde hij ook nog 11 UEFA cup wedstrijden voor hen. Vitesse ligt hem nauw aan het hart. Niet zo verwonderlijk nadat je speler van het jaar bent geworden en er speciaal voor je een afscheidswedstrijd werd georganiseerd. Al die sympathie is logisch maar voor de wedstrijd van aanstaande zondag is de coach volkomen duidelijk: Fortuna gaat vol voor de winst en zal zich niet ingraven.

Wedstrijd   

De wedstrijd begint om 12:15 in Arnhem. Dit is de tweede keer dat Fortuna een vroege uitwedstrijd op het programma heeft staan. De vorige uitwedstrijd, tegen Emmen, eindigde in een spectaculaire 3 -3 uitslag. Een vergelijkbaar resultaat in Arnhem zou op zichzelf een stunt mogen heten bij het normaliter veel sterker geachte Vitesse. Voor de fans die meereizen zal het wederom vroeg je bed uit betekenen. Net als tegen Emmen kunnen de thuisblijvers zich wederom melden bij het ’t hophuys voor spek en ei waar de wedstrijd op een groot scherm vertoond zal worden.

Geef een reactie