Kom naar binnenkomst Tour de Handhaving bij Fortuna Sittard Stadion

Aanstaande zaterdag is het zo ver: de Tour de Handhaving wordt verreden. Het begon in november 2020 met een gekscherend tweetje van Nort Hesse. Fortuna stond stijf onderaan en na de kansloze nederlaag tegen Feyenoord (1-3) zakte de moed bij Nort even in de schoenen. Als ‘we’ ons handhaven, zou hij van blijdschap van zijn huis (in Utrecht) naar het stadion van Fortuna in Sittard fietsen. Yelle Tieleman en Joris van Duin haakten gauw aan. Er werd een sponsortocht aan gekoppeld: zoveel mogelijk geld inzamelen om daarvan seizoenskaarten te kunnen kopen voor mensen die dat (als gevolg van de crisis) eigenlijk niet kunnen betalen.

De actie groeide de afgelopen weken uit tot een groot succes. Inmiddels is er al meer dan 6000 euro ingezameld. En ook vanuit de spelersgroep wordt de actie zeer gewaardeerd. Publiekslieveling Mickaël Tirpan besloot zich bij peloton te voegen nadat wielerwinkel Math Salden zo aardig was een racefiets ter beschikking te stellen. En ook onze nummer één in het doel Yanick van Osch fietst mee; hij sluit in Den Bosch aan bij het geelgroene peloton. In totaal is de route vanuit Utrecht naar Sittard ruim 177 kilometer.

Doneren kan nog steeds! https://www.geef.nl/nl/actie/tour-de-handhaving/donateurs

Verschillende supporters hebben aangekondigd mee te fietsen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Wil jij met Tour de Handhaving meefietsen? Heb je een fietscomputer die navigatie ondersteunt? Klik dan hier om de route te downloaden. (linkje -> https://ridewithgps.com/routes/35940862.gpx?sub_format=route) De hele route is hier te vinden (linkje -> https://ridewithgps.com/routes/35940862?privacy_code=EesOUUiCMc7jKyL4)

Wil je nou precies weten waar we zaterdag fietsen? Volg dan onze livefeed van Follow My Challenge op www.tourdehandhaving.nl of via www.twitter.com/tourdehandhaving. Hier is precies te zien waar we fietsen.

Als je niet wil meefietsen, kun je natuurlijk wel de fietsers bij het stadion toejuichen. De binnenkomst wordt verwacht tussen 15.00 en 16.00 uur. Het supportersplein (en wc’s van Home)  is geopend, de muziek staat aan, maar helaas mag er geen drank worden verkocht. Wil jij de fietsers toch een koud biertje aanbieden, neem dan zelf je drankjes mee! Na de binnenkomst bieden Nort, Joris, Yelle, Mickaël en Yanick een cheque met daarop de voorlopige eindopbrengst aan Fortuna Sittard aan.

Tot zaterdag!

Geef een reactie