Masset: Samenwerking jeugd niet op onze agenda

Volgens de Limburgse zender L1 zou er toch weer samenwerking komen tussen de jeugd van Roda, Fortuna, MVV en VVV. Nu raakt de gem. clubsupporter van dergelijke berichten niet meer over de holder-de-bolder. Dit omdat dergelijke soort proefballonnetjes vaak door de technische leiding wordt gedaan in plaats van het bestuur, die met veel meer zaken en belanghebbenden rekening dient te houden.

De Fortuna SC nam op dinsdag dan ook meteen ff contact op met directeur Martin Masset. Die gaf, net zoals bij de vorige meetings, in heldere bewoordingen weer dat de prioriteit van Fortuna Sittard sportief gezien bij het eerste elftal zit en dat de strategie van talentontwikkeling gekoppeld is aan het verder uitbouwen van de sportzone en Omni vereniging.

Martin Masset gaf aan nooit een tegenstander te zijn van win-win situatie of van mogelijke samenwerkingsvoordelen. Maar een onderzoek naar die voordelen zou altijd op initiatief van het bestuur dienen te gebeuren en in de besluitvorming zou altijd de toets tegen de Fortuna Sittard strategie, financiën  en de belangrijkste stakeholders (bv ouders van jeugd, supporters, sponsoren)  gehouden dienen te worden. Na de bestuurlijke besluitvorming zou dan pas een eventuele media strategie kunnen komen…en zeker niet andersom.

Daar de talentontwikkelingsstrategie via de Omni-vereniging en de nieuwe Sportzone zal gaan lopen heeft het bestuur van Fortuna Sittard niet alleen geen opdracht gegeven voor een dergelijk onderzoek, het heeft nu ook simpelweg geen prioriteit. Een naderende samenwerking tussen de vier limburgse BVO´s staat dan ook absoluut niet op de bestuurlijke agenda. Punt uit, proefballonnetje weer leeg en nu de focus op verder bouwen in Sittard!

Bron Martin Masset, auteur Kiprich