Meisjes bewusteloos en hersenschudding!

Hallo fans, webmaster en mensen die Fortuna een warm hart toedragen.

Ik ben Davey Geurts,  een diehard supporter van  ons cluppie, al 20 jaar.

Bijna iedereen binnen Fortuna kent mij.  Mensen die mij niet kennen , ik ben de blonde gast van de boekjesverkoop bij Noord-Oost ingang. Ik wil met deze brief mijn ongenoegen uiten tegen de politie en hun onnozele acties van afgelopen vrijdagvoor en na de wedstrijd Fortuna-MVV Deze  wedstrijd is speciaal voor mij en alle fans.Een gewaardeerde derby met veel gezellig en sfeer voor de hele familie.

Ik zorg dan ook dat ik deze wedstrijd geen boekjes  hoef te verkopen omdat dit de wedstrijd is die je vanaf de Brandtaverne moet mee maken en beleven. Ik was afgelopen vrijdag aanwezig bij de Brandtaverne om de mars mee te lopen en natuurlijk een pilsje te drinken met vrienden en  mede fans .

Het eerste waar ik me over kan boos maken is het feit dat de ME de sfeer al bij de brandtaverne al kwam  verzieken!! Blijkbaar mogen fans niet meer op het terras een pilsje drinken! Er komt een opstootje. Naar  mijn mening heeft door de ME zelf uitgelokt door zo provocerend aanwezig te zijn! Geen idee waarom die mafkezen meteen in de gevechtshouding moeten gaan staan als ze voetbalfans zien….

We zijn en lopen gaan de 1e bocht om en ben aan de praat geraakt met een fan van Fortuna Koln. Ik zie maar 1 van mijn vrienden en vraag aan hem waar de andere jongens zijn. We lopen een beetje na de zijkant en die vriend word meteen terug op straat geduwd en geslagen als een idioot !dit alles zonder enige reden! ons is niks gezegd van het verlaten van de mars. De mars duurt gewoon anderhalf uur!!

Geen idee waarom de ME ons moet begeleiden ?? omdat er auto’s zijn gesloopt vorig jaar ?We missen 20 minuten van de wedstrijd. De politie moet zich schamen voor alleen deze actie. Ik ben bij de ingang aangekomen en tref mij daar met mijn vriendin en een collega van mijn werk en zijn vriendin die ik had uitgenodigd om te wedstrijd te komen kijken. Mijn vriendin is Duitse en sinds vorig jaar gaat ze af en toe met mij mee naar Fortuna. Zei komt er met veel plezier en verheugd zich erop om  mee te gaan.

Na de wedstrijd worden wij een  15 minuten opgehouden bij de uitgang noord -oost.  Wij komen na buiten en eerste wat ik zie is dat de politie weer de boel onrustig is aan het maken!!

De ME gaat compleet door het lint en geen mens was meer veilig !kinderen ouderen bejaarden het maakte allemaal niks uit. Was je op de foute plaats kreeg je maar klappen!!  Wij willen naar de auto lopen en staken  de weg oversteken. Midden op de weg hoorde we een schreeuw. Ik kijk en zie de paarden in onze richting komen aanrennen. Alles ging nu in een flits. Ik heb de hand van mijn vriendin vast en mijn collega hield de hand van zijn vriendin vast.,

Nog voor wij konden weg rennen  ramt de politie te paard  BEWUST mijn vriendin en mijn collega met zijn vriendin !

WAAROM!?

Ik heb van de politie niks gehoord van dat wij niet mochten oversteken.

Er was helemaal niet duidelijk wat de intenties waren van de politie waren. Het enige wat wel was is: om zoveel mogelijk mensen totall loss te meppen. Wonder boven wonder word  ik niet geramd en krijg ik alleen een slag met een wapenstok. Die kon ik ontwijken. Mijn collega  en zijn vriendin liggen ook op de grond. Ze willen opstaan en worden  nog een keer extra geslagen en geraakt door een wapenstok!

Wat dacht de politie bij deze acties??? ik kan me niet voorstellen dat de politie te paard hier een kick van krijgt om meisjes van 19 omver te rijden en door een massa mensen heen te rijden alsof het vee is!

Ik zie mijn vriendin op de grond liggen en ren meteen naar haar toe, ik merk meteen dat ze bewusteloos is! Ik breng haar na de kant en word geholpen door supporters. Hiervoor spreek ik mijn dank uit aan mevrouw  Vleugels die mijn vriendin meteen te hulp is geschoten. Zij hielp ons spontaan. Er zijn beelden van  een meisje met een rood vest dat op de rand van de straat zit. Zij is mijn vriendin die evenals de vriendin van mijn collega, gewond raakte.

Ik heb mij toen niet kunnen beheersen en wilde de politie te lijf! Ik werd door meerdere mensen tegengehouden . Ik wil hierbij zeggen dat ik de politie te paard en ME zich diep moeten schamen en dit de meest trieste actie is van de politie wat ik ooit heb gezien!!!! Hun optreden was een gevaar voor ieder een. Zelfs voor kinderen, vrouwen en ook oudere mensen.

Kort na dat dit gebeurd is ben ik met mijn vriendin en collega en zijn vriendin na de ingang terug gegaan en heb ik de stewards gevraagd of de dames verzorgd konden worden omdat ze behoorlijk gewond waren. Binnen in de Stewardruimte werden wij geholpen door artsen van Fortuna  en Mvv.

Hiervoor spreek ik mijn dank uit. Super.

Wij zijn naar de Spoedeisende Hulp van het Orbis ziekenhuis gegaan. Veel onderzoeken, foto’s etc. Om 04.00 uur kwamen wij thuis. Mijn vriendin heeft kneuzingen in de onderrug schouder en nek. De vriendin van mijn collega heeft een hersenschudding en een verstuikte enkel.

Klachten zijn inmiddels ingediend bij de politie. Werden in eerste instantie weggestuurd en konden geen aangifte doen. Moest maar online gedaan worden. (Hoezo klant vriendelijk om zo gewonden mensen te behandelen). Ik wil met dit nogmaals benadrukken hoe boos ik ben op de politie en hun belachelijke acties tegen fans van ons cluppie.

Dit mag nooit meer gebeuren ! en hoop dus ook dat de politie zich eens achter de oren krabt en gaat nadenken over wat ze de fans hebben aangedaan!!

Davey Geurts, Sittard


Hallo,

Zoals al bekend voerde de ME te paard uit het niets charges op overstekende en stilstaande Fortuna supporters uit, waarbij o.a. een aantal niets vermoedende meisjes ondersteboven werden gelopen. Een vriend van me, die graag anoniem wil blijven, ging verhaal halen bij de dichtstbijzijnde ME-er. Hij liep extra met zijn handen omhoog, zodat hij geen directe bedreiging was of kon zijn voor de ME-er tegenover hem. “Waarom is het nodig om charges uit te voeren op onschuldige mensen?” Zonder enig weerwoord krijg hij een stokslag van de ME-er, zie bijgaand een foto van zijn arm.

Zoiets KAN en MAG niet zomaar in de doofpot verdwijnen!

Met vriendelijke groet,

Ivo Kersten


Nawoord: op webmaster@fortunasc.nl komen 10tallen klachten binnen over het ME optreden na de wedstrijd van Fortuna Sittard – MVV Maastricht. Vele trieste gewaarwordingen. Fortuna SC adviseert een iedereen aangifte te doen bij de Politie en deze info vooral ook te mailen naar info@fortunasittard.nl . Bovenstaande relaas van Davey Geurts (en van Ivo Kersten) geven (wederom) het beeld goed weer van het drama welke jongstleden vrijdag heeft plaatsgevonden. Dit alles uit eerste hand getuigenverklaringen. Triest, zeer triest!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen