Fc Gelre verplettert, superspits Marielle stelt zich voor

Hallo, ik ben Mariëlle Janssen en speel sinds dit seizoen voor Fortuna Sittard. Ik ben 26 jaren jong en woon in Weert. In mijn dagelijks leven werk ik bij een verpakkingsbedrijf en dakdekkersbedrijf.

Op mijn 5de ben ik samen met mijn zusje begonnen met voetballen bij KSV Horn. Hier heb ik tot mijn 7de gespeeld tussen de jongens. Wegens verhuizing ben ik daarna bij Merefeldia bij de meisjes gaan spelen en heb ik altijd in de regio teams gestaan. Omdat het dames team van RKSVO (Ospel) een hoger niveau speelde ben ik op mijn 14de naar RKSVO gegaan. Ik ben hier begonnen bij de meisjes en zijn meerdere malen Limburgs kampioen geworden. Wel ging ik vaker al mee met dames 1. We zijn het 1ste jaar dat ik daar speelde meteen gepromoveerd naar de 2de klasse. Hier hebben we goed meegedraaid. 6 jaar later hebben we eindelijk het kampioenschap en de beker gepakt en zijn we gepromoveerd naar de 1ste klasse. Dit was echt een hoogtepunt. Wat een feest, geweldig!! Erna hebben we in 2008 voor de landelijke KNVB beker in de halve finale tegen FC-Utrecht gespeeld. Helaas verloren maar het was top. Vanwege te kort aan speelsters hebben we ons in 2011 terug moeten trekken uit de competitie en zijn we vorig seizoen met een combinatie van dames 1 en 2 in de 4de klasse moeten starten. Dit heeft goed uitpakt en zijn dan ook meteen kampioen geworden en hebben de beker gewonnen.

Ook speel ik nog bij FSG in de zaal. Hier ben ik keepster. Ik vond dat het voor mijzelf eens tijd werd voor wat nieuws en speel daarom dit seizoen voor Fortuna Sittard. Nu kan ik het nog met mijn leeftijd haha. Ik hoop op een geweldig seizoen.

De opstelling van vandaag: Katja Demacker

Jess Sibilja – Glynis Vromen – Loes Plantaz – Sharon Zagar

Charlotte Schings – Vera Wanrooij – Annika Pluijmen

Jiska Theunissen – Shirley Kocacinar – Liv Aerts

Wissels: Melissa Winthaegen – Madelon Dohmen- Mariëlle Janssen

60’ Jiska Theunissen voor Mariëlle Janssen

80’ Madelon Dohmen voor Shirley Kocacinar

FORTUNA wint gemakkelijk van FC GELRE met 12-1. Vanaf de eerste minuut werd FC Gelre al onder druk gezet en ze wisten niet wat ze er mee aan moesten. Dit resulteerde in een snelle goal. In de 4e minuut kon iedereen al juichen want Annika Pluijmen schoot vanaf rand strafschopgebied de bal achter de keepster. Zoals zo vaak deze competitie was het vroege doelpunt het sein om door te gaan. De druk was groot en in de 10e minuut was het weer raak en nu was het Liv Aerts die op aangeven van Glynis Vromen voor de 2-0 zorgde. Vijf minuten later zorgde Jessica Sibilja voor 3-0 door een afgeslagen bal hard in te schieten. In de 22e minuut zorgde Shirley Kocacinar voor 4-0 door goed weg te draaien van haar tegenstandster en de bal hard achter de keepster te schieten. Met een afstandsschot vanaf 16 meter zorgde Liv Aerts voor 5-0. In de 35e en 36e minuut zorgde Jiska Theunissen door attent te zijn een keer een redding van de keepster op te pakken en raak te schieten en een schot van Shirley Kocacinar tegen de lat de terugspringende in de touwen te jagen 6-0 en 7-0. Op slag van rust zorgde Shirley Kocacinar voor 8-0 door een uitstekend pass van Annika Pluijmen over de achterhoede, de bal in de uiterste benedenhoek te schieten.

Na rust wederom het zelfde beeld, een FC Gelre wat er niet aan te pas kwam. Het scoren ging gewoon door en in de 72e minuut zorgde Vera Wanrooy met een goed schot voor de 9-0. Even verslapte de concentratie bij Fortuna en FC Gelre profiteerde hiervan en scoorde 9-1. Het slotakkoord werd vanaf de 84e minuut gezet. Eerst zorgde Mariëlle Janssen voor de bal in de verre hoek binnen te schieten 10-1, Liv Aerts tekende na een goede pass van Madelon Dohmen voor 11-1 en in de laatste minuut werd door Annika Pluijmen de eindstand bepaald op 12-1 die de bal over de keeper in de bovenhoek schoot.

De eerste competitietreffer voor Jess

Veel preciezer krijg je een bal niet meer in de kruising. Annika maakt 1 van de vele prachtige treffers.

De 3 geblesseerden langs de lijn voor hun team. Sterkte en succes met het herstel !

Een “stille” aanwezig, gelukkig is het deze wedstrijd zonder ME 😉

Uitslagen bijhouden is niet meer simpel met  zoeen wedstrijden

Bron: Fortunasc, Janko en Jori Knops, verslag: Marielle Janssen