Politie: Fans zijn schuld

Wat elke voetbal supporter in Nederland inmiddels wel vreesde is uitgekomen, de overheid geeft gewoon de voetbal supporters de schuld van haar eigen politie geweld. Dit keer is het werkelijk beschamend…hier zijn geen woorden voor…..

Volgens de politie ontstonden de problemen na afloop van de voetbalderby tussen Fortuna en MVV ” omdat het goedwillende publiek tussen de relschoppers terecht kwam. ” Dat is donderdagmiddag bekend gemaakt op een persconferentie van de gemeente. Volgens de politie zijn vijf supporters van de thuisclub aangehouden. Volgens de politie ” gooiden zij met stoeptegels en glas en trokken ze verkeersborden uit de grond. De supporters zouden al voor de wedstrijd onrustig zijn geweest, toen de politie ze begeleidde van hun stamcafé naar het stadion .”

Standpunt is onbeschoft en vol leugens!
Deze lezing is onbeschoft, kwetsend, stigmatiserend en ver, ver beneden de waarheid. De waarheid is namelijk dat:

1. De Mobiele Eenheid agressief en provocatief met veel spierballentaal in Nood-Sittard een café omsingelde. ( er zijn nooit afspraken in het verleden over de tocht gemaakt met politie, wij hebben ze nooit gevraagd te komen namelijk..dus hoe kunnen we die niet opgevolgd hebben?).
2. Onder dwang van de ME werd een groep van 150 Fortuna Sittard supporters als slachtvee 1,5 uur lang (!) naar het stadion gedwongen te lopen. Dit kunnen oa ook raadsleden van de Gemeente Sittard-Geleen bevestigen. Zij liepen mee in de tocht.
3. Zowel in de stoet als in het stadion is niets gebeurd, dit ondanks uitlokking van politie zijde.
4. Na afloop besloot de politie, en ook alleen de politie, de uitgang te blokkeren en de politie besloot -ondanks dat Mvv al lang weg was- alle supporters vast te houden, zowel in het stadion als op de straat.
5. het was de politie die iedereen klappen gaf en mensen met knuppels, paarden en busjes heeft verwond en zelfs buiten westen heeft geslagen

Politie wast haar handen in onschuld..
Op verzoek van die driehoek (Sjraar Cox,politiechef Veldhuis en hoofdofficier van justitie Roger Bos.) is twee dagen na de ongeregeldheden opdracht gegeven tot een intern onderzoek naar de gang van zaken. Dit  onderzoek wordt niet uitgevoerd door de Rijksrecherche, maar door de politie Limburg. Omdat de ME-inzet in de gemeente Sittard-Geleen plaatsvond, nemen aan dit intern onderzoek geen politiemensen van de regio Westelijke Mijnsreek deel. De conclusies uit het intern onderzoek van de politie Limburg zijn nog niet voorhanden, maar op grond van de eerste berichten van Politiechef Veldhuis komt het schrikbeeld dat de politie met deze msidaden wegkomt wel steeds korter bij. Iets wat onacceptabel is bij de Sittardse burgers en stadionbezoeker.Overigens heeft de politie noch de burgemeester enige excuses aan de fortunafans en/of woorden van troost aan de tientallen gewonden aangeboden.

Fortuna Fans laten het hier niet bij.
De eerste recaties van Politie Sittard bevestigen hoe waardevol het is om aangiftes bij de politie te blijven doen. We raden iedereen dan ook aan persoonlijk aangifte te gaan doen. Dat kan in elke gemeente. De FortunaSC zal volgende week zondag een eerste overleg met Advokaten kantoor van Geelkerken hebben. Aan de hand van dat overleg zal een vervolgtraject bekeken worden welke we, mocht dit tot een juridisch traject (incl. kosten) leiden, aan de leden zullen voorleggen. In paralel blijven wij een online dossier opbouwen, welke hier te bezoeken is.

Auteur: Kiprich
(ps: dit is niet van een anonieme bron, kuch kuch..maar van L1)