Met scheidsrechter Boot tussen wal en schip, 0-0

Op een iskoude eerste december speelde Fortuna vandaag thuis tegen het Rotterdamse Sparta, voor de uitslag haden ze achteraf ook niet hoeven voetballen, men begn en eindigde op 0-0.

Fortuna Sittard – Sparta 0-0

Geel : Kaya, Janssen (Fortuna Sittard), Teijsse, Nys en Gladon (Sparta)

Toeschouwers : 1575

Fortuna Sittard : Kaya, Turan, Janssen, Kis, ter BOrgh, Overhof, Briels (60e min. Waalkens), Voorn, Baur (80e min. van Rijswijk), Vankan, Conneh

Sparta : Kortsmit, van Buren (36e min. Ketting), Breedijk, Breuer, Teijsse, Nieuwendaal, Hiwat (78e min. Langedijk), Nys, Gladon, Loen (62e min. Voskamp), Verhaar.

Het was koud, heel erg koud vanavond. Een dekentje hielp wel, maar voorkwam niet dat mijn knieen bijna niet meer gebogen konden worden toen ik na 93 minuten opstond uit mijn stoeltje op de Ricksen side. Niet verbazingwekkend ook, de wedstriid was, op de laatste 15-20 minuten, net zo slecht als dan het weer koud is. Fortuna kon niet echt, Sparta wilde én kon niet. Dat resulteerde in een eerste helft die voor het gevoel 2 uur duurde en waar de hoogtepunten zo spaarzaam waren dat ik slechts  twee dingen kon noteren die het vernoemen waard waren. De eerste corner van Fortuna na ruim een kwartier en in de 38e minuut kopte Ramon Voorn een bal naast na een mooie voorzet van Jordi Baur. Sparta stelde daar weinig tot niks tegenover, De nummer 7 in de ranglijst presteerde ver onder de maat.

De tweede heft zou het dan moeten gebeuren, maar ook daar viel weinig te genieten in eerste instantie. Sparta schoot voor het eerst echt richting doel in de 51e minuut maar de bal verdween in de tribunes, Fatih Turan schoot op het Sparta doel, maar de bal verdween via een verdediger eenvoudig in de handen van de keeper. Scheidsrechter Boot verdient hier wel een vermelding, geen eervolle trouwens, want wat deze leidsman aan het doen was, ik weet het niet. Ik hou het er maar op dat het aan het weer lag, de man was niet de weg kwijt, want dat kan niet met een boot. Terwijl een verdediger van de bezoekers de bal overduidelijk klemt tussen zijn benen, fluit hij een overtreding tegen Fortuna in de 16, overtredingen kunnen wel en vijf minuten later krijgt men voor eenzelfde vergrijp een gele kaart….als speler zou je gek worden van zo een fluitist. Sparta scoort dan ineens uit het niets maar de beste man fluit de goal af wegens een vermeende overtreding (altijd fluiten, scheids, natuurlijk :)) van Gladon op Ramon Voorn.

Na een uur wordt Jordi Briels dan vervangen door Jasper Waalkens. afgelopen vrijdag het mikpunt van ontevredenheid en dus werd hij door een deel van het publiek onthaald op een fluitconcert. Dit leverde wellicht iets van inspiratie voor hem op, want met zijn inbreng kwam er wat meer leven in de Sittardse aanval. Na een 20tal minuten in de tweede helft krijgt Sparta een aantal corners op rij, en houdt de Ricksen side zijn adem in. Het levert niets op.

Vervolgens breekt dan het leukste gedeelte aan van de wedstrijd. Fortuna zet iets meer aan ineens en na een mooie openende pass van Bob Vankan gaat Waalkens op goal af en stift hem weer over de keeper heen….de bal verdwijnt jammerlijk een halve meter naast doel. Fortuna drukt een beetje en de Rotterdamse verdediging lijkt te wankelen maar omdat men te lang twijfelt (Conneh) of teveel zelf wil (Baur, die dan wordt vervangen door van Rijswijk) komt hier ook niets uit. Paar minuten voor tijd lijkt dan toch het doek te vallen voor de thuisploeg, maar spits Gladon (of was het Voskamp ??) van Sparta kopt op de paal. Fortuna legt zich er niet bij neer en via wederom Waalkens krijgt men nog een kans maar de halve lob gaat in de handen van de keeper van Sparta. Een laatste corner levert wellicht de grootste kans op, via een scrimmage komt de bal ineens bij Roel Janssen die de bal vol op de pantoffel neemt, de bal verdwijnt rakelings langs de kruising richting de cornervlag.

Scheidsrechter Boot heeft er dan de neus vol van (en wij van hem) en fluit de wedstrijd af. De 0-0 een terechte uitslag al was het voetballend vandaag niet best. Enige positieve wat we dan met moeite eruit kunnen halen, is dat we wederom ongeslagen blijven en weer de nul houden. De 8 uit 4 is redelijk, het vertoonde spel toch niet zo. Wel heeft onze topdoelman vanaf vandaag een nieuwe bijnaam voor mij, ´Manuel´ past wel bij hem na een prachtige uitkapbeweging op Voskamp….´Manuel´ Ferhat Kaya 🙂

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd naar Almere op het programma. De busreis gaat zeker door en ook zijn er nog een 20-25tal autokaarten verkocht tot vanavond.