MVV – Fortuna, de strijd op de tribunes

De derby tussen Fortuna en MVV speelt zich niet alleen af op het veld. Ook op de tribunes strijden de fanatieke supporters van beide clubs voor de winst. De ‘tifo-battle’ ging de afgelopen jaren tussen onze Tifosi Giallo Verde en de inmiddels opgeheven Ultras Mestreech. Waar de Ultras Mestreech het vaak lieten afweten, zagen we van de TGV iedere derby weer iets moois. Laten we terugkijken naar de sfeeracties die we de laatste jaren gezien hebben in de derby’s!

Fortuna MVV 2-3  18 november 2016

De meest recente derby werd gespeeld in Sittard. Bij opkomst pakte de TGV uit met een mooi spandoek met daarop de Sittardse slager (die we eerder zagen bij de actie voor de derby tegen roda) die MVV heeft begraven. Ook wordt er het nodige vuurwek afgestoken op de Ricksen Side. In het uitverkochte uitvak zien we de Sjengen in rode poncho’s verschijnen. De poncho’s en het vuurwerk geven een mooi beeld.

Fortuna MVV 1-2 11 april 2016

Tijdens deze editie van Fortuna – MVV die zich afspeelt op de zo gehate maandagavond zien we alleen een sfeeractie aan de kant van Fortuna. Een doek met derby-hero Roel Janssen en een skyline van Sittard wordt bij de spelersopkomst omhoog gehesen. De fanatieke aanhang van MVV boycot de derby uit protest tegen de speeldag.

MVV Fortuna 1-3 30 november 2015

Ook de laatste onderlinge confrontatie in Maastricht was op een maandagavond. De Ultras Mestreech bleven uit protest helemaal thuis en de TGV besloot geen sfeeractie te doen.

Fortuna MVV 0-3 6 maart 2015

Deze derby resulteerde in een flinke nederlaag op het veld. Maar op de tribunes was Fortuna de duidelijke winnaar. De TGV pakte uit met de zeer originele ‘youtube actie’. De actie kon op veel waardering rekenen in de Nederlandse tifo-scene. Vervolgens zagen we zowel in het thuis als uitvak protestdoeken tegen de belachelijke veiligheidsmaatregelen rondom de derby.

MVV Fortuna 0-1 28 november 2014

Een relatief saaie derby die werd beslist door een strafschop van Roel Janssen. Gelukkig was er bij opkomst wel genoeg moois te zien op de tribunes.

MVV Fortuna 3-3 18 april 2014

Voorafgaand aan deze spectaculaire derby zagen we alleen een actie van de TGV. Vele kleine doekjes en een tekstdoek met ‘ZITTERD ALLEIN’ zorgen voor een mooi totaal plaatje.

Fortuna MVV 0-1 4 oktober 2013

De derby tussen Fortuna en MVV van 4 oktober 2013 is er een die alleen herinnert zal worden vanwege het schandalige politie optreden. Een hoogtepunt was de sfeeractie aan de kant van Fortuna. Bij de spelersopkomst zagen we een van de mooiste sfeeracties in de geschiedenis van TGV.

MVV Fortuna 0-0 3 mei 2013

Ook deze derby was de ‘tifo-battle’ duidelijk een prooi voor onze Tifosi Giallo Verde. Een vlaggenzee en een tekstdoek met ‘we are the yellow-green army’ zorgen voor prachtige plaatjes. Ook deze derby lietten de Ultras Mestreech het afweten.

Fortuna MVV 1-2 14 november 2012

De derby van eind 2012 zagen we het schitterende skyline spandoek omhoog gehesen worden op de toenmalige n-side. Ook nu waren geen noemenswaardige acties vanuit het Maastrichtse kamp.

We hopen 2 april weer veel moois te zien op de tribunes. De verwachtingen zijn hooggespannen, want de Sjengen vieren hun 115 jarig jubilieum aanstaande derby. Wie voor het spektakel moet gaan zorgen in de Maastrichtse vakken is onduidelijk nu de Ultras Mestreech de stekker eruit hebben getrokken. We hopen dat onze eigen TGV zoals meestal aan het langste eind trekt.

Auteur: Maasgouw