Winst in Mestreech: 28 november 2014 (0-1)

Na de winst in 2008 duurde het maarliefst zes jaar (vier maal verlies en 2 maal gelijkspel) alvorens we de drie punten weer eens zouden meenemen uit de Geusselt. In 2014 werd er – net als de overwinning in 2008 en de overwinning van 2015 – in de maand november van MVV gewonnen. Kennelijk is het voor de Sjengen zwaar om in november in eigen huis van ons te winnen.

Voor het eerst sinds jaren viel de publieke belangstelling voor deze derby tegen: het uitvak was met ‘slechts’ 350 Fortunezen gevuld. Desalniettemin zat ook deze derby de sfeer er goed in.

Dan de wedstrijd. In de eerste helft liep Fortuna alleen maar achter de feiten aan en werd eigenlijk op alle fronten door MVV overklast. Tot aan het einde van de tweede helft: een zeer spaarzame uitbraak van Fortuna leidt uiteindelijk tot een strafschop en een rode kaart. Roel Janssen
verzilverde vervolgens de penalty, niet wetende dat hij vanaf dat moment de vaste penaltynemer zou gaan worden en evenmin wetende wat hij ons later dat seizoen nog zou brengen.

In de tweede helft gebeurde er vervolgens amper wat: MVV probeerde het wel maar kwam steeds een man te kort en Fortuna bleef het op sommige momenten zelf met één man meer erg moeilijk hebben. Gelukkig heeft Ger Putters een uitgebreide samenvatting gemaakt, zodat we alle ‘hoogtepunten’ van die wedstrijd nog eens kunnen terugkijken.

Heb jij nog geen kaart weten te bemachtigen voor het uitvak? Wees er dan snel bij, want het uitvak is al voor meer dan 80% vol. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop van de laatste kaarten.

FortunaBorn