Winst in Mestreech: 7 november 2008 (0-2)

De derby staat weer voor de deur en wat is nu leuker dan twee weken lang derbyspanning en vooruit kijken naar een mogelijke driepunter?

Op 7 november 2008 wist Fortuna sinds lange tijd weer een overwinning te behalen in de Geusselt. Deze wedstrijd was op vele aspecten bijzonder te noemen: de ploeg revancheerde zich (deels) voor de enorme oorwassing enkele maanden daarvoor (0-7), terwijl de club er op dat moment financieel weer eens zeer slecht voor stond, hetgeen ertoe leidde dat de spelers één maand geen salaris hadden ontvangen. Daarnaast heeft elke Fortuna supporter nog Nico Vanek op het netvlies staan, die langs de boschpoort tribune rent met zijn hand achter zijn oor nadat hij de openingstreffer voor zijn rekening had genomen: legendarisch!

De gehele selectie steeg die vrijdagavond boven zich uit: de ploeg was zéér getergd na de zware nederlaag een seizoen eerder en vocht dan ook voor elke bal en voor elke meter. Een uitblinkende doelman David Meul hield ons tevens op cruciale momenten in de wedstrijd: Meul was vastbesloten die avond de bal niet uit het net te vissen,

Richting het einde van de wedstrijd werd de sfeer echter grimmiger, hetgeen toch een smetje is op de prachtige overwinning. We herinneren ons allemaal de vliegende tafels, toiletten en (ja, echt waar) koffie. Deze ongeregeldheden hebben ertoe geleid dat de Fortuna supporters het seizoen erop niet welkom waren in Maastricht. Laat onderstaande beelden dan ook een les zijn in hoe het niet moet.

Gelukkig was L1 er die avond bij om verslag te doen van de eerste overwinning van Fortuna Sittard in de Geusselt sinds jaren. Mocht je nog wat vrije tijd over hebben, pak dan vooral even de popcorn erbij met een goed glas bier en geniet van de complete tweede helft (waarin beide doelpunten vielen) van deze wedstrijd.

Voor een echt geslaagde derby zijn er echter altijd twee supportersgroepen nodig die de benodigde derby sfeer over proberen te brengen op het veld. Onderstaande video toont mooie sfeerbeelden van hoe het er die avond aan toe ging, al wisten de Sjengen toen uiteraard nog niet wat ze uiteindelijk stond te wachten. Mooi om de Sittardse doelpunten vanuit de Angel Side te zien en tevens de euforie in het uitvak te bekijken.

Van bovenstaande beelden begint het natuurlijk bij de Fortuna supporters te kriebelen! Heb jij nog geen kaart weten te bemachtigen voor het uitvak? Wees er dan snel bij, want het uitvak is al voor meer dan 80% vol. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop van de laatste kaarten.

FortunaBorn