Nextttt…..Eindhoven – Fortuna Sittard

Amper vier dagen na het debacle in Velsen staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor Fortuna. Een uitwedstrijd deze keer richting het nabij gelegen Eindhoven. Voor een aantal supporters de tweede keer dit seizoen dat we aan de Aalsterweg op komen dagen, daar we eerder in het seizoen hier al tegen jong PSV speelden. De 1-1 toen betekende toentertijd het eerste puntje na een reeks van 4 nederlagen. Eindhoven mag een stuk sterker worden ingeschat, dus de wedstrijd op zich zal zeer moeilijk worden.

Eindhoven, de thuisploeg verloor ook zijn laatste twee wedstrijden, respectievelijk tegen Roda JC thuis en op bezoek bij Almere City. Desondanks vinden we de gastheren nog steeds terug op een derde plek in de ranglijst en dat mag een zeer nette prestatie genoemd worden. Met een aantal spelers die het doel redelijk weten te vinden is Eindhioven een lastige ploeg om tegen te spelen en dat zeker in het eigen Jan Louwersstadion, waar overigens de echo´s andere jaren mooi waren om te horen. Huidig topscorer is Anthony van den Hurk met 7 doelpunten in slechts 12 wedstrijden, een moyenne dat bij Fortuna alvast niemand haalt.

Eindhoven kan schorsingsvrij aan deze wedstrijd beginnen en is natuurlijk de favoriet bij voorbaat, hoewel ze in de lopende periode nog onder Fotuna bivakeren. Door het vertrek in de winterstop van Jasper Waalkens naar NEC zal er dus alleen een wederzien zijn met Donny de Groot, die eveneens de zomer de overstap maakte van Eindhoven naar Sittard. Dat hij nog heel erg weinig heeft laten zien, dat mag de echte supporter inmiddels wel weten. De whats app of sms zal dus deze week wel wat drukker zijn over en weer. En wellicht nog veel drukker na afloop. Laten we maar hopen dat Donny deze keer de meeste berichten kan versturen en ze niet hoeft te beantwoorden dan.

Afgelopen seizoen versloeg de thuisclub Fortuna met 3-1. echter staat mij nog de wedstrijd in het seizoen 2011/2012 op het netvlies. In een waar doelpuntenfestijn trok Eindhoven ook daar aan het langste eind en zegevierde uiteindelijk met 4-3. De statistieken laten verder zien dat er altijd wel gescoord wordt. In de laatste 10 onderlinge wedstrijden won Eindhoven 7 keer, speelde men 1 keer gelijk en ging Fortuna slechts 2 keer met de volle buit lopen.

Zoals vermeld heeft men bij Eindhoven geen schorsingen uit te zitten en zal de basis wellicht hetzelfde zijn als afgelopen maandag tegen Almere City, en wel Muyters, Durwael, Nieveld, de Wilde, Gunst, van Son, van den Bommen, Deschilder, Bourdouche, Boere en Sleegers.

Dan Fortuna Sittard….het seizoen duurt nog lang en een grote groep fans ziet het op voetbalgebied niet meer zitten, terwijl een ander deel het seizoen als geslaagd heeft bestempeld na de winst in en tegen de koempelclub. Categorie 2, die er dan zou moeten komen eind van deze maand en er kan niks meer mis gaan. Toch mogen we als voetballiefhebber én als supporter ook nog een beetje voetbal en een beetje inzet zien zeker en de laatste wedstrijden was dit weer zwaar ondermaats, met afgelopen maandag weer als negatieve uitschieter. Dat telkenmale Roel Janssen en Ferhat Kaya als besten worden bestempeld geeft te denken, maar is helaas niets anders als de waarheid.

Ik wil hierbij wel nog mijn respect uitspreken naar, naast de net genoemde twee, Thimo Vanmaris en Youri Schroyen die ook de conversatie aandurfden na afloop van het duel in Velsen. De teleurstelling was niet alleen bij de fans zichtbaar. Vrijdag echter weer een nieuwe kans om iets recht te zetten naar de hondstrouwe supporters, die dit zeker verdienen. Zoals het er nu naar uitziet zullen een 100-tal Fortunezen meereizen om toch weer hun club aan te moedigen. In de 25e wedstrijd van het seizoen moet Fortuna het wel doen met een zeer gehavende ploeg. Naast de blessures van Niels Vets (wellicht terug in April) en Elroy Pappot (nog week of 4 uitgeschakeld), heeft men na Telstar ook nog eens een tweetal schorsingen op te vangen. Naast Sem de wit, die rood kreeg moet ook Fatih Turan van de zijkant toe kijken. Roel Janssen is bij nader inzien toch niet geschorst dus was de twijfel terecht na maandag.

De puzzel is dus lastig en dus zal de opstelling niet zo maar een optelsom zijn. Op de afsluitende training ontbraken Seku Conneh (rijbewijs examen) en een zieke Ferkat Kaya, terwijl Jordi Briels later kwam na een ziekenhuisbezoek, wegens een geblesseerde hand. De laatste zal morgen wel inzetbaar zijn. Het is verder te hopen dat onze topkeeper tijdig hersteld zal zijn. Puur op de gok denk ik dan aan een volgende opstelling : Kaya (Daniëls), Marveggio, Linssen, Janssen, Kis, Schroyen, Mert, ter Borgh, Briels, Vanmaris, de Groot (Conneh).

De wedstrijd zal onder leiding staan van dhr. van den Kerkhof, die zal worden geassisteerd door dhr. Buijense en Hoekstra. 4e Official is dhr. van der Vrande. Scheids van den Kerkhof floot ons pas één keer eerder dit seizoen, en wel bij de uitwedstrijd tegen NEC. Deze wedstridj eindigde in een 5-1 winst voor de Nijmegenaren.

Om toch met een goed gevoel af te sluiten, beelden van de sfeer uit het uitvak tijdens en na de wedstrijd Eindhoven – Fortuna Sittard in maart 2013 (0-3 winst voor Fortuna Sittard), met dank aan Janko en Jori Knops. Hoe groot is de kans dat we wederom zo een klein feestje kunnen bouwen ???

Fortuna SC, Harald