Officiële opening Ricksen-side

Fortuna Sittard opent op zaterdag 13 september in de thuiswedstrijd tegen Roda JC officieel de Ricksen-side. Fortuna Sittard is de club waar Fernando niet alleen met betaald voetbal begon, maar waar hij ook uiteindelijk zijn carrière afsloot. Eind mei organiseerde Fortuna een erewedstrijd voor Fernando Ricksen. Met zijn zelf samengestelde All-Star team speelde hij toen tegen het eerste elftal van Fortuna. Het werd een indrukwekkende aangelegenheid waarin het clubicoon meermaals een staande ovatie kreeg van het aanwezige publiek.

Na afloop kreeg hij wellicht het mooiste, maar zeker het meest emotionele cadeau van de avond: de toezegging dat de N-side naar Ricksen-side zou worden omgedoopt. Directeur Martin Masset overhandigde hiervoor symbolisch een naambord aan de hoofdrolspeler van de avond. In de zomervakantie hebben supporters van het Fortuna Supporters Collectief zelf het initiatief genomen om de naamswijziging nog meer cachet te geven door de opstelling van de ruim 400 gele stoeltjes in het bewuste tribune vak te verwisselen.

De naam “Ricksen-side” is nu vanuit alle zitplaatsen in het stadion goed zichtbaar. Fernando Ricksen komt speciaal vanuit het buitenland naar Sittard terug om bij de officiële opening van de Ricksen-side aanwezig te zijn. Hij heeft een toespraak opgesteld die voor aanvang van de wedstrijd zal worden voorgelezen. Als zijn gezondheidstoestand het toelaat, wil Fernando zijn eigen woorden zelf voordragen.

​Bron: Fortuna Sittard