De status van het veld

Vooropgesteld dat FortunaSc, voor zover ik weet, geen deskundigen qua grasmat-aanleg heeft, toch even hier een update betreffende de ontwikkelingen van ons veld, dat toch menigeen (of moet ik schrijven iedereen, die groengeel een warm hart toe draagt) zeer grote zorgen baart.

Na eerst weken, dat er niet veel gebeurde zijn er afgelopen week dingen gebeurt die in 1 klap het nieuwe van de grasmat hebben veranderd in een ongelijk, met weinig graszoden getooid, oneffen veld. Vanaf deze week is de betreffende firma met man en macht aan de slag gegaan om de schade te beperken, want deze laten verdwijnen, dat gaat, als het nog mogelijk is, een hele tijd duren. Zeker gezien het feit dat er normaal gesproken elke 2 weken op gespeeld gaat worden.

Voor jullie een korte foto tijdlijn betreffende de ontwikkelingen.

Begin juni werd alles opnieuw ingezaaid…….en zag het er mooi egaal uit

Na een kleine anderhalve week stak het gras zijn kopje boven de grond uit en zag je het groen langzaam terugkomen

Lange tijd werd er niet veel aan gedaan, ondanks diverse waschuwingen en het leek, van afstand toch best goed te komen. Van dichtbij was het helaas anders.

Echter afgelopen week, met nog ruim een week tot het eerste thuisduel schrok men wakker bij het desbetreffende bedrijf en besloot men, achteraf gezien, volstrekt onnodige ingrepen (schudfreezen) te gaan doen, met een schrikbarend resultaat.

Het veld leek rijp voor asperges of aardappels……..verantwoordelijken werden ruw wakker geschud en het immens populaire paniekvoetbal werd gespeeld tot de dag van vandaag aan toe. Extra grond erover, spreiden ervan, walsen, slepen, extra kunstmest en vele, vele manuren werk. Het hoofdschudden over zoveel onkunde en vooral onproffesionaliteit was niet van de lucht. Vandaag om 16u zag het veld er gelukkig weer wat beter uit, minder oneffen, maar nog steeds golvend en vooral met weinig gras…..Een geluk bij een ongeluk is dat men slechts iets meer dan de helft afgelopen week zodanig heeft toegetakeld.

Het doelgebied waar onze Superkaya beter laarzen aan kan doen als voetbalschoenen………

Nawoord :

Of de wedstrijd tegen Jong Ajax doorgang zal hebben, jullie webmaster weet het niet. Morgen wordt het veld gekeurd maar toen we vanmiddag er een blik op gingen werpen bleek het nog steeds oneffen en bevatte het naast enorm veel kale plekken nu ook nog steentjes, die in de grond zaten die er afgelopen dagen overheen is verdeeld om het uit te vlakken. Men is met emmers erover gaan lopen om deze eruit te rapen…..of het gelukt is ?? Slidings aanstaande zaterdag, ik zou het niet doen …….

FortunaSc, Harald