Preview AZ Alkmaar- Fortuna Sittard

Na het pittige thuisduel tegen PSV afgelopen weekend staat er nu weer een zware wedstrijd op het programma, tegenstander is AZ Alkmaar. Zondag 22 januari om 16.45 uur treft Fortuna tegenstander AZ in Alkmaar. Is na het eerdere gelijkspel tegen Feyenoord en PSV een nieuwe stunt mogelijk voor Fortuna of profiteert AZ en kunnen ze in Alkmaar blijven dromen van het kampioenschap?

AZ Alkmaar
De ploeg uit Alkmaar draait een goed seizoen, ze staan momenteel op een 3e plek op de ranglijst met 33 punten, slechts 4 punten achter nummer 1 Feyenoord. Gezien ook de Klassieker dit weekend op het programma staat hoopt AZ op een gelijkspel in dit duel zodat het bij winst tegen Fortuna profiteert door verder in te lopen op Feyenoord. De titelaspiraties blijven in dat geval levend in Alkmaar. Trainer Pascal Jansen erkent dat zijn ploeg in goede doen is maar hij is toch op zijn hoede voor tegenstander Fortuna Sittard, die eerder dit seizoen zowel Feyenoord als PSV op een gelijkspel wisten te houden. Hij geeft aan dat zijn team gewaarschuwd is. Wie sowieso niet in actie zal komen is Sam Beukema die recent geblesseerd raakte en voor langere tijd is uitgeschakeld. Pascal Jansen wil niet teveel prijsgeven over de formatie waarmee hij gaat starten maar geeft aan dat zowel Maxim Dekker als Zinho Vanheusden de geblesseerde Beukema kunnen vervangen. Wie sowieso zijn debuut zal maken aan Alkmaarse zijde is Australisch doelman en international Mathew Ryan die tijdig zijn werkvergunning binnen had.

Fortuna Sittard
Fortuna wist afgelopen weekend te stunten tegen PSV door deze ploeg, die overigens veel beter was, op een 2-2 gelijkspel te houden. Trainer Velazquez geeft aan dat dit gelijkspel voelde als een overwinning. Na PSV nu dus weer een potentiële titelkandidaat op het toch al drukke programma. De trainer geeft aan dat wanneer Fortuna een kans wil maken tegen de sterke tegenstander dat zijn ploeg hetzelfde zal moeten opbrengen als tegen PSV. De ziekenboeg van Fortuna is leeggestroomd in de zin dat iedereen weer volledig meetraint echter een aantal spelers, zoals Arianit Ferati en Dimitrios Siovas, die langere tijd uit de running zijn geweest missen wedstrijdritme. Oguzhan Özyakup is al weken niet volledig fit en zal mogelijk worden gespaard tegen AZ met het oog op het midweekse duel tegen Heerenveen. Helaas zal nieuweling Kristijan Bistrovic, waar Velazquez lovend over is, nog niet kunnen aantreden tegen AZ omdat zijn werkvergunning niet tijdig rond was, een gemiste kans voor Fortuna. Dogan Erdogan is sowieso de komende 2 duels geschorst vanwege de rode kaart afgelopen weekend tegen PSV.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Córdoba, Duarte, Ferati, Vita, Buitink en Yilmaz

Het duel in Alkmaar staat onder leiding van Dennis Higler. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie