Preview Fortuna Sittard- PSV Eindhoven

Zondag 15 januari om 14.30 uur staat er weer een thuisduel in de agenda van Fortuna, tegenstander is Psv Eindhoven.
Na de wanvertoning tegen Gae is het zaak voor Fortuna om een en ander recht te zetten, uit het verleden is het echter duidelijk dat Psv daar nu niet direct de geschikte tegenstander voor is.
Weet Fortuna te stunten en iets van punten in eigen huis te houden of wordt het wederom een nederlaag?

PSV Eindhoven
Tegenstander Psv staat momenteel op een 3e plek in de ranglijst met 31 punten, evenveel als nr. 2 Ajax en slechts 3 punten achter op nr.1 Feyenoord. PSV wist afgelopen week in het bekertoernooi te winnen van Sparta met 1-2 en plaatste zich hierdoor voor de volgende ronde. In de competitie werd het laatste duel voor de winterstop verloren van AZ en afgelopen weekend bij hervatting van de Eredivisie eindigde het duel tegen Sparta in een 0-0 gelijkspel. Niet het beste resultaat voor de Eindhovenaren die tegen Fortuna een betere reputatie hebben. Trainer Ruud van Nistelrooij geeft aan dat elk uitduel een lastig duel is dus ook deze en dat het vooral belangrijk is dat zijn team gefocust is. Naar verwachting zal er slechts 1 wijziging plaatsvinden in de basiself t.o.v. het bekerduel met Sparta en dat is naar verwachting Walter Benitez. Daarnaast heeft Chelsea een aardig bod neergelegd voor Noni Madueke dus zijn meespelen zal afhankelijk zijn van de situatie omtrent hem. Zijn vertrek zou voor Psv, na het vertrek van Cody Gakpo recent, een fikse aderlating zijn.

Mogelijke opstelling: Benitez, Teze, Ramalho, Branthwaite, Max, Sangaré, Simons, Gutiérrez, Madueke, de Jong en el Ghazi

Fortuna Sittard
Fortuna kwam na de winterstop dramatisch uit de startblokken tegen Go Ahead Eagles en bevindt zich momenteel op de 13e plek, het verschil tot plek 16 slechts 4 punten. In een wedstrijd waarin werkelijk geen lijn te zien was maakte Fortuna geen enkel moment aanspraak op meer dan 0 punten. Met de thuiswedstrijd tegen Psv en volgende week het uitduel tegen AZ in het vooruitzicht een hele slechte zaak.
Trainer Julio Velazquez geeft aan dat het niet onmogelijk is resultaat te boeken tegen Psv maar geeft wel aan dat zij dan een mindere dag moeten hebben en aan Fortuna zijde alles moet kloppen, een pittige maar wel realistische weergave. De trainer wil zich niet uitlaten over posities maar geeft wel aan dat hij absoluut versterkingen wenst. Wie sowieso niet bij de selectie zit is Dimitrios Siovas die langdurig geblesseerd is. Daarnaast zijn zowel Arianit Ferati als George Cox twijfelgevallen. Ferati traint weer mee maar kreeg een lichte terugslag en George Cox heeft naast griepklachten nog last van zijn botsing afgelopen week met oud Fortuna speler Tesfaldet Tekie. Het kan zijn dat Remy Vita de plek van George Cox inneemt in geval van zijn afwezigheid, een andere optie is dat Ivo Pinto naar links gaat, Ximo Navarro diens plek overneemt en dan komt er centraal een plekje vrij voor Stipe Radic of Roel Janssen.

Mogelijke opstelling: Pandur, Navarro, Radic, Guth, Pinto, Noslin, Erdogan, Özyakup, Córdoba, Buitink en Yilmaz

De wedstrijd in Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van scheidsrechter Martens.

Geef een reactie