Preview Cambuur Leeuwarden- Fortuna Sittard

Zondag 29 januari om 16.45 uur is het tijd voor weer een uitwedstrijd. De tweede Friese clash deze week, tegenstander deze zondag is Cambuur Leeuwarden. De eerste Friese clash deze week eindigde in het voordeel van Fortuna, worden de 3 punten ook meegenomen uit het Hoge Noorden?

Cambuur Leeuwarden
Cambuur wist afgelopen week de rode lantaarn over te dragen aan FC Groningen na winst op deze ploeg. Oude bekende van Fortuna, tegenwoordig trainer van Cambuur, Sjors Ultee spreekt van een boost voor het zelfvertrouwen. Het voetbal tegen Groningen was niet goed maar Ultee geeft aan dat binnen het team is afgesproken; het hoeft niet mooi, het hoeft niet goed, resultaat is het enige dat telt. De doelstelling voor deze week is 6 punten. Cambuur staat nu op de 17e plek met 12 punten, evenveel als nr. laatst FC Groningen en 1 punt minder dan nummer 16 FC Volendam. Ondanks de lage plek op de ranglijst is er nog geen sprake van alles of niets met nog 16 duels te gaan. Wie er sowieso niet zullen aantreden zondag zijn Robin Maulun en Jamie Jacobs, ook voor nieuwkomer Mimoun Mahi komt het duel te vroeg. Hij heeft pas enkele keren meegetraind afgelopen week dus doelstelling is hem voor de eerstvolgende wedstrijd fit genoeg te krijgen om aan te sluiten. Wie wel fit en inzetbaar is, is ook een oud- bekende van Fortuna, nl. voormalig aanvoerder Ben Rienstra. Rienstra nam zelf contact op met Sjors Ultee met de mededeling fit te zijn en Cambuur te willen helpen waar mogelijk. Na een weekje meetrainen werd hij vastgelegd. Iets waar ze in Leeuwarden erg blij mee zijn gezien de vele ervaring die hij heeft op het hoogste niveau.

Fortuna Sittard
Tegenstander Cambuur mag deze wedstrijd met vertrouwen tegenmoet gaan, dit geldt voor Fortuna eveneens. Eerder deze week werd de andere ploeg uit Friesland, SC Heerenveen, in eigen huis met 2-0 verslagen. Net als Cambuur heeft Fortuna ook maar 1 doelstelling voor deze week en dat zijn 6 punten. Fortuna staat momenteel op de 12e plek op de ranglijst met 19 punten, dit geld ook voor nr’s 10, 11 en 13. Alles staat dicht bij elkaar dus dit is het moment om door te pakken. Bij Fortuna is vrijwel iedereen inzetbaar, enige vraagteken is Ximo Navarro die afgelopen week tegen SC Heerenveen uit voorzorg vroegtijdig naar de kant werd gehaald met lichte klachten aan zijn bovenbeen. Mocht hij voldoende zijn hersteld zal er voor Julio Velazquez weinig reden zijn om zijn team te wijzigen t.o.v. van het duel afgelopen woensdag. Anders is de kans groot dat Stipe Radic de plek van Navarro inneemt centraal achterin. Tevens keer Dogan Erdogan terug van zijn 2 wedstrijden schorsingen, kans dat er een plekje voor hem wordt vrijgemaakt in de basis is echter klein. Aan Fortuna om de goede lijn van afgelopen woensdag door te trekken en de punten mee terug te nemen naar het Zuiden.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Ferati, Bistrovic, Ozyakup, Córdoba, Embaló en Yilmaz.

Het duel in Leeuwarden staat onder leiding van Jeroen Manschot. Voor degenen die niet meegaan met de verplichte buscombi is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie