Preview Fortuna Sittard- Sparta Rotterdam

Vanavond, 3 februari, om 20.00 staat het volgende thuisduel voor Fortuna op het programma. Tegenstander is Sparta Rotterdam, twee ploegen die in het verleden vaak gewaagd waren aan elkaar. Sparta draait een heel goed seizoen, Fortuna verkeert ook in groeiende vorm, wie gaat er met de punten vandoor?

Sparta Rotterdam
Sparta staat als tweede Rotterdamse club in het linkerrijtje op een 6e plek met maar liefst 33 punten, een luxepositie dus zover voor het einde van de competitie. De laatste 2 duels werd er gelijk gespeeld tegen respectievelijk RKC Waalwijk en NEC Nijmegen. Sparta heeft momenteel met name centraal achterin problemen vanwege blessures en ze verloren op de slotdag van de transferwindow nog Sven Mijnans, een van de betere spelers binnen de selectie. Bart Vriends en Koki Saito zijn sowieso niet inzetbaar wegens blessures, Jonathan de Guzman speelde een halve wedstrijd afgelopen weekend, kan dat hij dan ook zal spelen is groot, de vraag is vooral hoe lang hij het zal volhouden. Oude bekende aan de zijde van Sparta is natuurlijk Mica Pinto. De Kasteelclub zal er alles aan doen om de punten mee terug te nemen naar Rotterdam, wellicht kan een goede klassering aan het eind van het seizoen Europees voetbal opleveren. Er reizen vooralsnog 279 fans af naar Sittard voor het uitduel.

Vermoedelijke opstelling: Olij, Sambo, Abels, Auassar, Pinto, de Guzman, Kitolano, Verschueren, Namli, Lauritsen en van Crooij

Fortuna Sittard
Na 2 overwinningen afgelopen week op SC Heerenveen en Cambuur is bij Fortuna de sfeer ook een stuk positiever, met plek 11 en 22 punten is er in elk geval een gat geslagen naar de concurrentie en kan er wellicht voorzichtig omhoog worden gekeken (het gat naar beneden is tenslotte groter dan naar boven) echter trainer Julio Velazquez waakt voor teveel optimisme. Zijn doelstelling blijft handhaving en hij is zich ervan bewust dat het duel tegen Sparta sowieso een lastig duel wordt. Sparta mist weliswaar een aantal spelers maar draait vooralsnog gewoon een heel goed seizoen, een tegenstander die altijd gewaagd is aan Fortuna. Ximo Navarro ontbreekt nog vanwege de blessure die hij opliep in het duel tegen SC Heerenveen en Roel Janssen is ziek dus ontbreekt eveneens. Ximo Navarro werd afgelopen zondag prima vervangen door Dimitrios Siovas dus naar verwachting zal die ook vanavond weer aan de aftrap verschijnen.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Córdoba, Bistrovic, Ferati, Embaló, Özyakup en Yilmaz.

Het duel in Sittard staat onder leiding van Allard Lindhout die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Edwin Blank.

Geef een reactie