Preview FC Emmen- Fortuna Sittard

Aanstaande zaterdag, 11 februari, om 21.00 is het tijd voor het volgende uitduel voor Fortuna. Tegenstander is FC Emmen.
Waar Fortuna eerder dit seizoen knullig de tegenstander aan de enige uitoverwinning tot nu toe hielp lijkt onze club momenteel in betere vorm te zijn. Of dit voldoende is om punten mee naar Sittard te nemen bij een ploeg die sterk is in eigen huis zal moeten blijken.

FC Emmen
FC Emmen staat momenteel op plek 16 van de ranglijst met evenveel punten. De ploeg uit Drenthe heeft in eigen huis amper verloren dit gezien, winnend van het veld gaan ze daarentegen in eigen huis ook niet vaak. Buitenshuis verloor de ploeg 9 van de 10 wedstrijden, de enige wedstrijd die buitenshuis werd gewonnen was tegen ons eigen Fortuna. Desalniettemin is onderschatting zeker niet slim, Emmen speelt best leuk voetbal, dat zich dit nog niet terugbetaalt in overwinningen lijkt dan ook een kwestie van tijd. Eerder deze week speelde FC Emmen nog een bekerduel tegen PSV, dit werd verloren met 3-1. FC Emmen beschikt momenteel over een drukke ziekenboeg waar spelers als Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld en Rui Mendes zich langdurig begeven. In het bekerduel tegen PSV ontbraken eveneens Oussama Darfalou, Lorenzo Burnet, Jeroen Veldmate, Richairo Zivkovic en oud Fortuna spelers Ahmed el Messaoudi. De laatste twee zullen naar verwachting weer bij de selectie zitten zaterdag, of ze volledig inzetbaar zijn is afwachten. Trainer Dick Lukkien geeft aan Fortuna een goede ploeg te vinden die goed georganiseerd en met een duidelijk spelidee speelt.

Fortuna Sittard
Fortuna bevindt zich na het gelijkspel tegen Sparta afgelopen weekend op een mooie 11e plek. Waar FC Emmen een doordeweeks duel speelde voor de beker had Fortuna rust, trainer Julio Velazquez verwacht echter niet dat dit per definitie een voordeel hoeft te zijn voor zijn ploeg omdat spelers tegenwoordig fysiek sterk genoeg zijn om dit makkelijk aan te kunnen. Hij verwacht een lastige wedstrijd gezien FC Emmen thuis erg sterk is (dit laten de cijfers ook zien) en ze zijn gewend aan het kunstgras, iets wat Fortuna natuurlijk niet wekelijks tegenkomt. Hoe dan ook is het zaak voor Fortuna om de voorsprong van 7 punten die het nu heeft op de tegenstander verder uit te breiden. De enige speler die aan Sittardse zijde mogelijk niet kan aantreden is Ximo Navarro die nog altijd herstelt van een spierblessure.
Fortuna zal aantreden in shirts met giro 555 op de voorzijde om op deze wijze aandacht te geven aan de aardbevingen in Turkije en Syrië, deze gedragen shirts worden naderhand ook geveild. Mede dankzij hoofdsponsor BetCity is het duel in Emmen gratis te bezoeken, het uitvak is dan ook volledig gevuld met 375 uitsupporters die Fortuna steunen op weg naar 3 punten.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Córdoba, Bistrovic, Ferati, Embaló, Özyakup en Yilmaz.

Het duel in Emmen staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Allard Lindhout

Geef een reactie