Preview RKC Waalwijk- Fortuna Sittard

Voor vasteloavend officieel van start gaat staat er nog een uitwedstrijd op het programma voor Fortuna. Op vrijdag 17 februari om 20.00 uur speelt Fortuna in Waalwijk tegen RKC.
Twee ploegen die in het verleden vaak lieten zien zeer gewaagd te zijn aan elkaar, het aantal punten op de ranglijst is gelijk.
Worden de punten gedeeld of trekt een van de twee de volle buit over de streep?

RKC Waalwijk
RKC is, zeker thuis, in goede vorm; in de laatste 4 thuisduels werden er 10 punten gepakt. Dit resulteert in een 9e plek op de ranglijst met 26 punten. Qua punten dus gelijk met Fortuna, qua doelsaldo iets beter. Afgelopen weekend speelde RKC een uitwedstrijd in de hoofdstad waar het op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van oud Fortunees Mats Seuntjens, vlak na rust werd echter gelijk gemaakt en in de slotfase besliste Ajax het duel door met 3-1 te winnen. Hoe dan ook verkeren de Waalwijkers in goede vorm en zullen zij hun best doen deze in eigen huis door te trekken. Met name oud Fortuna speler Seuntjens die in Sittard totaal uit vorm was dit seizoen speelt een belangrijke rol bij de Brabanders door in 7 duels 3x te scoren en 3 assists te geven. De Waalwijkers treden aan in een speciaal carnavalsshirt dat niet alleen de carnaval zal inluiden maar die na afloop eveneens worden geveild voor Giro 555.

Fortuna Sittard
Ook Fortuna is in goede vorm, uit de laatste 4 duels werden 10 punten gepakt waardoor zij net als tegenstander RKC op 26 punten staan, door het betere doelsaldo van RKC staat Fortuna op plek 10. De winst is Emmen had voor een aantal spelers wellicht een andere lading, de punten waren wel ontzettend belangrijk omdat de kloof tot plek 16 nu maar liefst 10 punten bedraagt. Trainer Velazquez vergelijkt RKC een beetje met Sparta, een ploeg die goed voetbal laat zien vanuit een goed opgezette organisatie. Hij verwacht dan ook dat Fortuna vanaf het begin bij de les zal moeten zijn. In het duel tegen RKC kan de trainer geen beroep doen op Ivo Pinto en George Cox, beiden ontbraken tegen FC Emmen ook al afgelopen weekend wegens een enkelblessure. Ivo Pinto zal ook volgende week nog niet aansluiten, Cox naar alle waarschijnlijkheid wel maar het duel in Waalwijk komt ook voor hem te vroeg. Hier staat tegenover dat Ximo Navarro voldoende is herstelde van een spierblessure en terugkeert bij de selectie, of hij direct zal spelen laat de trainer in het midden echter gezien het ontbreken van Ivo Pinto is de kans aanwezig.

Mogelijke opstelling: Pandur, Navarro, Guth, Siovas, Vita, Córdoba, Bistrovic, Ferati, Embaló, Özyakup en Yilmaz

Het duel in Waalwijk staat onder leiding van Bas Nijhuis die vanuit Zeist wordt ondersteund door arbiter Dieperink. Voor degenen die niet afreizen naar Waalwijk is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie