Preview Fortuna Sittard- Feyenoord Rotterdam

Op zondag 26 februari om 12.15 uur treft Fortuna in eigen huis koploper Feyenoord. Eerder dit seizoen wist Fortuna in Rotterdam een punt mee te nemen, lukt het in een nagenoeg uitverkocht eigen huis om nogmaals te stunten?

Feyenoord Rotterdam
In Feyenoord treft Fortuna de huidige koploper. Met 49 punten uit 22 wedstrijden staan de Rotterdammers bovenaan met 3 punten voorsprong op nr. 2 Ajax en 4 punten voor op nr. 3 AZ. De Rotterdammers verloren in 22 wedstrijden slechts 1x, een team met een doel dus. Naast de competitie speelt Feyenoord nog Europa League en spelen ze ook nog mee voor de KNVB beker. Een volle agenda voor een ploeg met de nodige spelers in de ziekenboeg; zo brak keeper Justin Bijlow zijn pols en zijn ook Quinten Timber, Patrik Walemark en Sebastian Szymanski langdurig geblesseerd. Verdediger Gernot Trauner is op de weg terug maar heeft door ziekte weinig getraind afgelopen week en zal dus naar alle waarschijnlijkheid het duel tegen Fortuna aan zich voorbij laten gaan, ook Alireza Jahanbakhsh blijft een vraagteken. Arne Slot gaat met zijn ploeg verder op jacht naar het kampioenschap maar van onderschatting jegens Fortuna is geen sprake. Hij spreekt van het 1-1 gelijkspel eerder dit seizoen in Rotterdam en het gelijkspel dat Fortuna thuis tegen PSV behaalde. Volgens Slot is Fortuna nog door geen enkele tegenstander echt weggespeeld dus waakzaamheid is geboden.

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther, Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman, Wieffer, Kökcü, Dilrosun, Paixão, Giménez en Idrissi

Fortuna Sittard
De goede reeks van Fortuna kwam afgelopen weekend uit in Waalwijk tegen RKC ten einde, veel zegt dit overigens niet want gezien het wedstrijdbeeld was er vrij weinig aan de hand. Een aantal dubieuze beslissingen van arbiter Bas Nijhuis stonden echter ten grondslag aan twee doelpunten van de Waalwijkers waardoor de 3 punten achterbleven in Brabant. Trainer Julio Velazquez, die het duel moet missen vanwege de rode kaart afgelopen weekend, geeft aan dat Fortuna thuis tegen Feyenoord weinig heeft te verliezen omdat de tegenstander gezien de koppositie de 3 punten nodig heeft. In het uitduel lukte het om een punt mee te nemen, Fortuna speelt nu thuis en Velazquez put hoop uit de opgaande lijn die afgelopen weken in het spel van zijn ploeg te zien was. George Cox keert, zoals verwacht werd, terug bij de selectie. Voor Ivo Pinto komt het duel nog te vroeg. Iñigo Córdoba moet na de botsing met RKC-keeper Vaessen, het duel ook aan zich voorbij laten gaan. De schade is minder groot dan verwacht echter dit duel komt te vroeg. Daarnaast staat er een vraagteken achter de naam Dogan Erdogan die met rugklachten kampt en hoogstwaarschijnlijk het duel aan zich voorbij moet laten gaan.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Navarro, Guth, Siovas, Cox, Embaló, Bistrovic, Duarte, Vita, Özyakup en Yilmaz.

Het duel in Sittard staat onder leiding van Jeroen Manschot die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van arbiter Bos.

Geef een reactie