Preview FC Utrecht- Fortuna Sittard

Vandaag 3 maart om 20.00 uur staat het volgende uitduel op het programma, uit naar Utrecht. Eerder dit seizoen eindigde het duel in een 2-3 nederlaag voor Fortuna. Treft het vandaag een tegenstander die iets recht wil zetten of zijn er kansen om een goed resultaat te behalen?

FC Utrecht
FC Utrecht bevindt zich momenteel op een 7e plek met 37 punten, niets aan de hand zou je denken. De ploeg uit de Domstad was echter deze week veelvuldig in het nieuws omdat het zich in het bekertoernooi blameerde door met 1-4 te verliezen van amateurclub Spakenburg. De fans eisen dat het team tegen Fortuna iets recht gaat zetten. Ook trainer Michael Silberbauer die het bekerduel aan zich voorbij moest laten gaan wegens ziekte heeft zich thuis op de bank geërgerd. Hij wil niet teveel terugkijken maar geeft aan dat de beste remedie nu is om te laten zien dat ze kunnen leren van hun fouten en karakter moeten tonen. Dit zal echter moeten gebeuren zonder een aantal spelers waaronder Taylor Booth, Can Bozdogan, Bas Dost en Nick Viergever. Laatste twee trainen inmiddels wel weer individueel maar het duel tegen Fortuna komt te vroeg. Luuk Brouwers is geschorst. Wanneer de bekerblamage niet door gaat werken in de resultaten in de competitie lijkt deelname aan de play offs om een ticket voor de Conference League veilig gesteld, Fortuna is dus gewaarschuwd dat er vermoedelijk een getergde tegenstander aan de aftrap staat.

Fortuna Sittard
Fortuna bevindt zich momenteel op een 12e plek met 26 punten, evenveel als Go Ahead Eagles dat een plekje hoger bivakkeert. Resultaat tegen FC Utrecht zou dan ook een goede stap betekenen in lijfsbehoud. Afgelopen weekend werd er verloren van Feyenoord met 2-4, geen ramp maar met name de persoonlijke fouten in de eerste helft moeten eruit want er werden cadeautjes uitgedeeld. Wellicht dat het ontbreken van enkele vaste krachten teveel was, in dat geval is er goed nieuws want Ivo Pinto, Iñigo Córdoba en Kristijan Bistrovic zijn allemaal voldoende hersteld van hun blessures en sluiten weer aan bij de selectie. Dogan Erdogan kampt nog met rugklachten en ontbreekt evenals Ximo Navarro die een spierblessure heeft. Ook trainer Julio Velazquez staat weer langs de lijn. Hij geeft aan dat het lastig in te schatten is of de bekernederlaag van de tegenstander een positieve of negatieve impact gaat hebben maar er is een plan gemaakt om FC Utrecht te bestrijden. Het team is volwassen genoeg om ermee om te kunnen gaan als de wedstrijd anders loopt dan verwacht.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Córdoba, Bistrovic, Duarte, Embaló, Özyakup en Yilmaz

Het duel in Utrecht staat onder leiding van Edwin van de Graaf, hij wordt vanuit Zeist ondersteund door Martin Pérez. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie