Preview AZ Alkmaar- Fortuna Sittard

Zondag 1 oktober om 16.45 uur is het tijd voor een nieuwe speelronde in de Eredivisie. Fortuna speelt een uitwedstrijd tegen AZ Alkmaar.

AZ heeft met een inhaalduel en een Europese wedstrijd een druk programma, Fortuna staat voor een aantal lastige wedstrijden in de reguliere competitie.
Trekt de kwalitatief sterkere tegenstander aan het langste eind of weet Fortuna vertrouwen te tanken voor de aankomende duels?

AZ Alkmaar
Afgelopen donderdag speelde AZ een inhaalduel tegen Heracles Almelo, dit duel eindigde in een gelijkspel. AZ bevindt zich momenteel op de 3e plek in de ranglijst met 16 punten en het thuisduel tegen Fortuna is het tweede in een drukke reeks van drie thuiswedstrijden in 8 dagen. Trainer Pascal Jansen kijkt naar het duel tegen Heracles eerder deze week terug alsof het een nederlaag betrof gezien zijn ploeg in eigen huis had moeten winnen. Over Fortuna zegt hij dat het hem niet verbaasd dat de ploeg een goede seizoenstart heeft gehad en geeft zijn complimenten aan de staf over de wijze waarop zij met de ploeg aan de slag zijn gegaan. Aan AZ de taak om iets moois hier tegenover te stellen met de intentie de punten uiteraard in eigen huis te houden. Met Vangelis Pavlidis heeft AZ in elk geval een doelgerichte aanvaller in huis, hij werd afgelopen week de eerste speler ooit van AZ die in elk van de eerste 6 duels tot nu toe trefzeker was, een speler om dus niet uit het oog te verliezen. Overigens scoorde diezelfde Pavlidis in 8 wedstrijden tegen Fortuna al 7 doelpunten, meer dan tegen elke andere ploeg. Riechedly Bazoer viel geblesseerd uit in het laatste duel, of hij inzetbaar is tegen Fortuna is op moment van schrijven nog onzeker.

Fortuna Sittard
Fortuna speelde afgelopen weekend een zwakke wedstrijd uit in Deventer met als gevolg de eerste nederlaag van dit seizoen. Nu er een reeks pittige wedstrijden aan komen niet het meest gunstige moment echter er is geen enkele reden tot zorgen, Fortuna staat nog altijd op een nette 8e plek op de ranglijst. Volgens trainer Danny Buijs was de sfeer na de nederlaag tegen GA Eagles minder maar dat is normaal, spelers waren zelfkritisch over het feit dat het gewoonweg niet goed genoeg was in dit duel. Doel is om AZ proberen te dwingen tot het uiterste gaan omdat zij in een drukke periode zitten en dit potentieel zijn tol kan gaan eisen. Belangrijkste volgens de trainer is echter dat de foute keuzes die gemaakt werden in Deventer niet gemaakt worden in Alkmaar tegen een kwalitatief sterkere tegenstander.
Aan Fortuna zijde zijn er 2 spelers die bekend zijn met de tegenstander, Iman Griffith wordt momenteel gehuurd van de Noord Hollanders en Oguzhan Özyakup speelde eveneens in het verleden in de jeugd bij AZ. Trainer Buijs beschikt tegen AZ over een fitte selectie.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Duarte, Halilovic, Özyakup, Noslin, Sierhuis en Córdoba

Het duel in Alkmaar staat onder leiding van Serdar Gözübüyük die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Martin Pérez. Voor de supporters die niet afreizen naar Alkmaar is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie