Preview PSV Eindhoven- Fortuna Sittard

Zaterdag 21 oktober om 18.45 uur vangt speelronde 9 aan voor Fortuna, tegenstander is Psv in Eindhoven.

Na 3 nederlagen op rij wederom een lastige tegenstander die bovendien ook nog ongeslagen is. Weet Fortuna een verrassing neer te zetten of zet PSV de zegereeks voort?

PSV Eindhoven
De Eindhovenaren morsten tot nu toe als enige ploeg in de Eredivisie nog geen enkel punt en staan dan ook bovenaan met 24 punten. Tussen de reguliere speelronden door spelen de Eindhovenaren ook nog Champions League, aanstaande dinsdag 24 oktober wacht RC Lens. Door het drukke schema geeft trainer Peter Bosz aan dat het fijn is om over een brede selectie te beschikken. In het laatste duel voor de interlandbreak verloor PSV tenslotte een van zijn belangrijkste aanvallers. Noa Lang viel tegen Sparta geblesseerd uit en zijn blessure blijkt ernstiger dan gedacht waardoor hij sowieso niet zal aantreden tegen Fortuna maar vermoedelijk nog een tijd langer afwezig zal zijn. Door zijn afwezigheid zal vermoedelijk Hirving Lozano of Yorbe Vertessen zijn plek innemen.

Fortuna Sittard
Na 3 nederlagen op rij reist Fortuna met een minder prettig gevoel af naar de huidige koploper. Ondanks deze 3 nederlagen bevindt Fortuna zich wel nog altijd op plek 9 op de ranglijst. Het programma voor de interlandbreak was weliswaar zwaar maar met name het laatste duel tegen AZ werd met een onnodig hoge score verloren. Trainer Danny Buijs geeft aan dat het wellicht verstandig is in dergelijke wedstrijd minder risico’s te nemen gezien zeker de topploegen kleine fouten snel afstraffen. De interlandbreak is in elk geval positief geweest voor het herstel van de voetblessure van Alen Halilovic, hij is weer inzetbaar tegen PSV. Mitchell Dijks die al langer ontbrak en ook Arianit Ferati (die met rugklachten kampt) zijn twijfelgevallen. Daarnaast is Mouhamed Belkheir geschorst na de rode kaart tegen AZ.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita, Duarte, Rosier, Noslin, Halilovic, Córdoba en Lazetic.

Het duel in Eindhoven staat onder leiding van Rob Dieperink. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN2.


Geef een reactie