Preview Fortuna Sittard- FC Utrecht

Zaterdag 28 oktober om 21.00 staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is FC Utrecht. Afgelopen seizoen was het duel in Sittard spectaculair te noemen waarbij de uitploeg uiteindelijk met 3-4 wist te winnen.

Gaat Utrecht na de winst afgelopen weekend verder met het neerzetten van goede resultaten of maakt Fortuna een einde aan de slechte reeks en blijven de punten in Sittard?

FC Utrecht
FC Utrecht draait tot nu toe een moeizaam seizoen, door de winst afgelopen weekend op Ajax droeg het de rode lantaarn over aan FC Volendam en bevindt zich momenteel op de 16e plek. Veel te laag voor een dergelijke ploeg. Trainer Ron Jans geeft aan dat zijn ploeg slechts 1 dag heeft genoten van de winst op Ajax en dat het nu zaak is om een goede serie neer te gaan zetten. Gezien Fortuna 4 duels op rij heeft verloren verwacht hij echter een agressieve tegenstander die de draad van een sterke start weer wil oppakken. Nog niet iedereen in de selectie is fit maar alleen Ivar Jenner zit nog in de ziekenboeg, Zidane Iqbal is op weg terug en Nick Viergever ontbreekt in Sittard nog vanwege een schorsing. FC Utrecht wist dit seizoen nog niet eerder de 0 te houden dus naast de strijd om de 3 punten zal ook een clean sheet zeer welkom zijn. Aan de zijde van FC Utrecht is Mats Seuntjens een oude bekende voor Fortuna.

Fortuna Sittard
Na een aantal moeilijke tegenstanders is er voor Fortuna morgen weer een kans om de negatieve reeks te doorbreken. Normaliter is FC Utrecht een tegenstander om niet te onderschatten maar door de slechte start wordt hier nu anders naar gekeken door de achterban. Trainer Danny Buijs snapt dat de achterban het op die manier bekijkt maar geeft aan dat er geen enkele reden tot paniek is mocht er niet gewonnen worden. Hij geeft aan te weten hoe FC Utrecht zal spelen en hoe Fortuna zich hier tegen kan wapenen, daarnaast is het belangrijk dat er aanvallend meer zal moeten gebeuren dan de afgelopen duels. Waar Mitchell Dijks afgelopen duels ontbrak wegens een blessure is hij inmiddels weer voldoende hersteld om aan te sluiten, of hij kan starten is nog onduidelijk. Afgelopen duel viel Tijani Noslin uit met een hamstringblessure dus hij ontbreekt sowieso, evenals Arianit Ferati die ziek is. Dimitrios Siovas die met een lichte blessure kampt is een vraagteken, tegenover deze afvallers staat de terugkeer van Mouhamed Belkheir die terugkeert van een schorsing.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas/ Voet, Vita, Duarte, Rosier, Halilovic, Griffith/ Robberechts, Sierhuis, Córdoba

Het duel in Sittard staat onder leiding van Bas Nijhuis.


Geef een reactie