Preview PEC Zwolle- Fortuna Sittard

Speelronde 11 in de Eredivisie. Fortuna speelt zondag 5 november om 14.30 een uitduel tegen PEC Zwolle. Twee tegenstanders met dezelfde belangen die in het verleden zeer gelijkwaardig zijn gebleken (8x Eredivisie; beide 3x gewonnen en 2x gelijkspel).

Neemt de thuisploeg revanche voor de uitschakeling in de beker of neemt Fortuna de punten mee terug naar Sittard?

PEC Zwolle
PEC staat momenteel op de 9e plek met 11 punten, 1 punt meer dan Fortuna. Eerder deze week speelde PEC net als Fortuna een bekerwedstrijd, tegenstander was amateurclub AFC uit Amsterdam. Waar Fortuna met moeite wist te winnen verloor PEC en werd daarmee uitgeschakeld in het bekertoernooi. Na deze uitschakeling verlangt trainer Johnny Jansen een positieve reactie van zijn team dat iets recht te zetten heeft. Er wordt gesproken over een 6 punten wedstrijd omdat ook de concurrentie punten blijft pakken, een situatie waarin Fortuna zich zal herkennen. In een reeks van 3 wedstrijden werd op voorhand door Johnny Jansen gezegd dat er punten behaald moesten worden; tegen Excelsior lukte dit met overtuiging, tegen Vitesse werd er gelijk gespeeld met het nodige geluk. Fortuna is de laatste tegenstander in deze reeks en de enige thuiswedstrijd, de hoop in Zwolle is dat de punten daar blijven. In de wedstrijdselectie van PEC keren Ryan Thomas en Thomas Lam terug. Er is hoop dat ook Ferdy Druijf weer zal aansluiten echter dit zal pas besloten worden op de wedstrijddag, ook achter de naam Lennart Thy staat een vraagteken, hij liep in het bekerduel een blessure op. Lennart Czyborra is sowieso afwezig vanwege een blessure.

Fortuna Sittard
Fortuna verzuimde afgelopen weekend in Utrecht een penalty en de nodige kansen de verzilveren waardoor de teller bleef steken op 1 punt. Momenteel staat Fortuna op de 11e plek op de ranglijst met 10 punten, 1 punt minder dan tegenstander PEC. Afgelopen woensdag werd er met moeite gewonnen van van amateurclub Sparta Nijkerk, het enige doelpunt kwam voort uit een penalty, deze keer overtuigend ingeschoten door Alen Halilovic. Waar trainer Danny Buijs vorige week nog wat meer moest puzzelen lijken er nu weer wat meer opties te zijn. Dimitrios Siovas die afgelopen woensdag ontbrak trainde weer volledig mee en is zoals het er nu uitziet inzetbaar, ditzelfde geldt voor Mitchell Dijks. Iñigo Córdoba lijkt een ergere blessure te hebben voorkomen door zich vorig weekend tijdig te laten wisselen, of hij zondag mee kan spelen is nog afwachten. Wie er zeker nog ontbreken zijn Tijani Noslin en Oguzhan Özyakup, evenals tweede keeper Luuk Koopmans die een enkelblessure opliep in het bekerduel. Loreintz Rosier en Iman Griffith kwamen met lichte klachten uit het bekerduel en zijn twijfelgevallen. Net zoals PEC spreekt van een 6 punten duel zijn de belangen van Fortuna hetzelfde. In de reeks wedstrijden die er nu aankomen zullen er punten gepakt moeten worden om niet verder te zakken op de ranglijst. Buijs geeft aan verdedigend oogt het stabiel maar aanvallend zal er meer afgedwongen moeten worden.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Rosier, Halilovic, Duarte, Griffith, Sierhuis, Córdoba/ Oratmangoen

Het duel in Zwolle staat onder leiding van Danny Makkelie die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Clay Ruperti. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN3.

Geef een reactie