Preview Fortuna Sittard- Heracles Almelo

Op vrijdag 10 november om 20.00 start speelronde 12 in de Eredivisie.
Voor Fortuna een thuisduel tegen Heracles, een ploeg die net als Fortuna in een lastige periode zit.

Zorgt Fortuna voor een ommekeer of gaat Heracles er met de punten vandoor?

Heracles Almelo
Net als Fortuna zit ook tegenstander Heracles in een lastige periode, de laatste overwinning dateert van 1 oktober toen er werd gewonnen van Pec, sindsdien zijn er een aantal flinke nederlagen geweest waarvan de grootste afgelopen weekend tegen PSV (0-6), tussentijds werd er wel nog een keer gelijk gespeeld tegen FC Twente. Heracles staat momenteel 10e met 12 punten, 2 meer dan Fortuna. Trainer John Lammers geeft aan dat er altijd lastige fases in een seizoen zijn maar dat hij wel degelijk aanknopingspunten ziet. Er is voldoende strijdlust aanwezig en zijn team heeft ook laten zien een team te zijn. Hij hoopt dan ook in Limburg voor de ommekeer te kunnen zorgen door ervoor te willen gaan en dat vertrouwen ook uit te stralen. Gezien Fortuna ook in een lastige periode verkeert verwacht hij een interessante wedstrijd in Sittard. Wie er sowieso niet aan zal treden in Sittard is aanvoerder Justin Hoogma, hij kreeg afgelopen weekend een rode kaart en is geschorst, daarnaast ontbreekt Navajo Bakboord wegens een blessure. Er reizen vermoedelijk een 250- 300 supporters af naar Sittard om hun ploeg te steunen.

Fortuna Sittard
Dat Fortuna niet in goede doen verkeert was bekend, dit werd afgelopen weekend nogmaals pijnlijk duidelijk toen er van een zwak PEC Zwolle met 2-0 werd verloren. Door de slechte resultaten van de afgelopen weken staat Fortuna nog altijd op 10 punten en is inmiddels afgezakt naar plek 14. De verschillen onderin zijn klein maar het mag duidelijk zijn dat er resultaten behaald moeten worden om niet nog verder weg te zakken. Trainer Danny Buijs geeft aan dat er na de in Zwolle verloren wedstrijd onderling goed is gesproken over de tegenvallende resultaten, niet alleen hij zelf nam hierbij het woord maar spelers hebben elkaar ook onderling aan gesproken en de waarheid vertelt, iets wat de trainer als positief ziet. Hoe zich dit zal ontwikkelen zal moeten blijken. Na afgelopen weekend PEC volgt er nu weer een tegenstander die niet lekker draait dus ook Fortuna zal dit als een kans moeten zien om voor een ommekeer te zorgen. Positief is dat iedereen weer mee heeft getraind afgelopen week, voor Tijani Noslin komt het duel tegen Heracles nog te vroeg maar als zijn herstel blijft verlopen zoals het momenteel gaat wordt er ingezet op een terugkeer na de aankomende interlandbreak. Oguzhan Özyakup en Iñigo Córdoba hebben het grootste deel van de week meegetraind of zij inzetbaar zijn zal afhankelijk zijn van het feit of de medische staf groen licht geeft.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Rosier, Halilovic, Duarte, Robberechts, Sierhuis en Córdoba

Het duel in Sittard staat onder leiding van Allard Lindhout die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Jesse Rozendal

Geef een reactie