Preview SC Heerenveen- Fortuna Sittard

Zaterdag 25 november om 18.45 uur hervat ook voor Fortuna de Eredivisie na de interlandbreak. Tegenstander is SC Heerenveen.

Twee ploegen met evenveel punten en slechts 1 plekje verschil op de ranglijst. Beiden wonnen het duel voor de interlandbreak, wie zet de stijgende lijn voort?

SC Heerenveen
De Friezen staan op dit moment op de 10e plek met 13 punten uit 12 duels. Evenveel punten als Fortuna, alleen het doelsaldo van Fortuna is ietsje beter. Het laatste duel voor de interlandbreak was uit bij Vitesse waar Heerenveen met 1-3 wist te winnen. Trainer van Wonderen geeft aan dat de sfeer binnen zijn team goed is en dat hij merkt dat er steeds meer vertrouwen is in elkaar en in de manier van spelen. Hij spreekt in aanloop naar de wedstrijd tegen Fortuna van een boeiend duel gezien de ploegen elkaar nauwelijks ontlopen op de ranglijst en er sowieso een groep clubs is die zeer dicht bij elkaar staan ( het verschil tussen plek 7 en plek 16 zijn slechts 6 punten). Zaak is dus ook om de lijn omhoog door te zetten, iets waar Fortuna uiteraard ook naar streeft. Aan de zijde van Heerenveen keren Osame Sahraoui en Patrik Walemark terug op het trainingsveld, of zij reeds aansluiten bij de wedstrijdselectie is onduidelijk. Daarnaast is er twijfel of Daniel Karlsbakk (ziek) en Pawel Bochniewicz (keerde terug uit Polen met rugklachten) kunnen spelen.

Fortuna Sittard
Ook Fortuna ging met een goed gevoel de interlandbreak in, Heracles Almelo werd met 4-1 verslagen in Sittard. Niet alleen de winst moet een goed gevoel hebben gegeven maar ook het feit dat er eindelijk weer velddoelpunten gemaakt werden. Danny Buijs zegt over tegenstander Heerenveen dat ze meer punten hadden kunnen hebben dan de 13 die ze momenteel hebben maar dat ditzelfde ook geldt voor Fortuna. Ondanks de ruime zege op Heracles is er nog werk aan de winkel omdat er voetballend te weinig werd gecreëerd. Wie er sowieso ontbreekt in Friesland is Oguzhan Özyakup die wederom geblesseerd is geraakt, deze keer aan zijn kuit. Daarnaast is Arianit Ferati een twijfelgeval omdat hij eerder deze week licht geblesseerd raakte en daarom individueel heeft getraind. Tegenover het wederom uitvallen van ‘Ozzy’ staat wel het positieve bericht dat Tijani Noslin terugkeert in de selectie. Hij speelde afgelopen week al 1 helft mee in het oefenduel tegen FC Dordrecht.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Rosier, Halilovic, Duarte, Noslin/ Robberechts, Sierhuis en Córdoba

De wedstrijd in Heerenveen staat onder leiding van Jeroen Manschot die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Pol van Boekel. Voor de supporters die de lange reis niet maken is het duel live te volgen op ESPN3.

Geef een reactie