Preview Fortuna Sittard- Vitesse Arnhem

Op zaterdag 2 december om 20.00 uur mag Fortuna in het koude Sittard aantreden tegen Vitesse uit Arnhem.
Beide ploegen hebben de punten hard nodig, doet Fortuna in een thuisduel wat nodig is of gaat Vitesse met de punten aan de haal?

Vitesse:
De Arnhemmers zijn bezig aan een heel moeizaam seizoen, de normaal gesproken middenmoter staat momenteel laatste met 8 punten, evenveel als nummer 17 FC Volendam. Interim trainer Edward Sturing heeft na de kansloze nederlaag tegen het moeizaam draaiende Ajax voldoende gezien om zijn conclusie te verbinden aan het feit dat een aantal spelers momenteel hun plek zullen moeten afstaan. Tegen Fortuna gooit hij het roer dan ook om. Na de slechte start kreeg Philip Cocu zijn ontslag bij de Arnhemmers en werd vervanger door interim trainer Sturing. Aanvoerder van Ginkel geeft aan dat de voorwaarden en intenties met een nieuwe technische staf veranderen en dat iedereen zich graag wil bewijzen. Hij geeft aan dat de spelers net als de trainer erop gebrand zijn resultaat te behalen. Sturing geeft aan: ‘Als we ten onder gaan, wat ik niet hoop, dan gaan we strijdend ten onder. We laten ons niet als makke lammetjes naar de slachtbank leiden’. Aanvoerder van Ginkel keert terug na een schorsing, achter de namen Kacper Kozlowski en Million Manhoef staat een vraagteken, zij waren afgelopen week ziek. Indien zij niet inzetbaar zijn zullen Mathijs Tielemans en Gyan de Regt hun plekken innemen.

Vermoedelijke opstelling: Room, Arcus, Meulensteen, Oroz, Hendriks, Domgjoni, Kozlowski, Cornelisse, Manhoef, van Ginkel, Boutrah

Fortuna Sittard
Fortuna verloor afgelopen weekend in en tegen Heerenveen met 3-0, met name in de eerste helft waren de ploegen vrij gelijkwaardig al was het laatste kwartier van de eerste helft voor de thuisploeg. Twee penalty’s beslisten het duel want hierna kwam Fortuna er niet meer aan te pas. Fortuna staat na deze nederlaag op plek 12 met nog altijd 13 punten. Buiten dat het dit seizoen nog niet is gelukt om uit te winnen werd er in Heerenveen ook wederom geen doelpunt gemaakt. De druk ligt daardoor op de thuiswedstrijden. Waar Edward Sturing aan de kant van Vitesse met poppetjes gaat schuiven zal ook Fortuna trainer Danny Buijs dit noodgedwongen moeten doen. Buiten dat namelijk Rodrigo Guth in Friesland tegen een gele kaart en dus een schorsing aan liep is ook zijn collega in het centrum, Dimitrios Siovas, licht geblesseerd waardoor zijn inzetbaarheid twijfelachtig is. Loreintz Rosier raakte in Friesland geblesseerd en is net als de reeds geblesseerd Oguzhan Özyakup niet inzetbaar. De kans bestaat dat indien ook Dimitrios Siovas niet kan spelen dat er een volledig nieuw centraal duo komt te staan in de vorm van Siemen Voet en Sadik Fofana. Hoe dan ook, wat voor Vitesse geldt, gaat ook voor Fortuna op; er volgt een reeks wedstrijden waarin punten gepakt moeten worden.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Fofana, Voet, Dijks, Halilovic, Duarte, Ferati, Noslin, Sierhuis en Córdoba

Het duel in Sittard staat onder leiding van Alex Bos die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Joey Kooij

Geef een reactie