Preview Fortuna Sittard- FC Volendam

Zaterdag 16 september om 20.00 is het tijd voor weer een thuisduel. Na de interlandbreak is de volgende tegenstander in de competitie FC Volendam.

Op Eredivisie niveau troffen Fortuna en FC Volendam elkaar reeds 26 keer. 7x wisten de Volendammers te winnen, 9x werd er gelijk gespeeld en 10x was de winst voor Fortuna.

Lukt het Fortuna om de ongeslagen status te behouden en 3 punten bij te schrijven of pakt Volendam de eerste punten?

FC Volendam
Volendam maakte niet de beste seizoenstart zover, zij zijn op dit moment 1 van de 4 ploegen die nog zonder punten zijn, wel met 1 wedstrijd minder dan de overige 3 (er moet nog een inhaalduel worden gespeeld tegen Ajax). Zij bevinden zich momenteel dan ook op de 15e plek. Dit betekent uiteraard dat de Volendammers gebrand zullen zijn om resultaat in Sittard te behalen om weg te komen van die hatelijke 0 punten. Tijdens de interlandperiode werd er door de spelers die geen internationale verplichtingen hadden een oefenduel gespeeld tegen Hamburger SV, dit duel werd knap met 1-2 gewonnen door Volendam. Verdediger Damon Mirani geeft aan dat het strijdplan van Volendam klaar ligt, hij spreekt van een stabiele ploeg wanneer hij over Fortuna spreekt maar geeft wel aan dat ze weten waar ze Fortuna pijn kunnen doen en dat ze sowieso voor winst gaan in Sittard. Wie er sowieso nog zal ontbreken is nieuwe aanwinst Luke Le Roux, zijn werkvergunning is zo goed als rond echter zijn verblijfsvergunning nog niet. Er reizen om en nabij de 100 fans af naar Sittard.

Fortuna Sittard
Zoals bekend is Fortuna op dit moment nog één van de 7 ploegen in de Eredivisie die ongeslagen zijn. Fortuna bevindt zich momenteel op de 9e plek, op basis van punten gedeeld op de 6e plek. Voor trainer Danny Buijs dan ook een prettige uitgangspositie om op zoek te gaan naar de tweede overwinning. Hij geeft aan dat er absoluut geen sprake is van onderschatting richting de tegenstander.
Ook zij zullen gedurende het seizoen gaan groeien en leren van hun fouten aldus Buijs. De insteek wordt hoe dan ook uitgaan van eigen kracht en proberen te domineren. Tegen Almere City lukte dit 1 helft heel goed en het doel is om dat nu langer vol te houden. Net als de tegenstander werkte ook Fortuna een oefenduel in de interlandperiode, tegenstander was Fortuna Düsseldorf, het duel werd met 0-1 verloren. Inmiddels is ook de werkvergunning van Marko Lazetic binnen waardoor iedereen inzetbaar is. Dit betekent echter, zoals ook voorgaande duels, dat nog niet iedereen een volledige wedstrijd kan spelen, de groep die dit wel kan wordt wel steeds groter.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Rosier, Halilovic, Duarte, Córdoba, Sierhuis en Noslin

Het duel in Sittard staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis, hij krijgt vanuit Zeist ondersteuning van Jannick van der Laan. Laten we net als in de voorgaande thuisduels zorgen voor goede support waardoor we echt als 12e man fungeren!

Geef een reactie